Polis Özel Harekat Başvuru Şartları | PÖH SON DAKİKA HABERLERİ

Düzenleyen:
Polis Özel Harekat Başvuru Şartları | PÖH SON DAKİKA HABERLERİ

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

10 Bin özel harekat polisi alımı için başvurular başladı. Peki (PÖH) Polis Özel Harekat başvuruları ne zaman yapılacak? Polis Meslek Eğitim Merkezlerine özel harekat polisi yetiştirmek üzere 28 yaşından gün almamış en az lise ve dengi okullardan mezun şartı aranmaktadır. Online başvurular 2 Kasım 2016 günü başlayacak. Polis alımı için şartlar da belli oldu. Polis olmak isteyenleri heyecanlandıran son dakika haberinin ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.

10 Bin özel harekat polisi alımı için başvurular başladı. Peki (PÖH) Polis Özel Harekat başvuruları ne zaman yapılacak? Polis Meslek Eğitim Merkezlerine özel harekat polisi yetiştirmek üzere 28 yaşından gün almamış en az lise ve dengi okullardan mezun şartı aranmaktadır. Online başvurular 2 Kasım 2016 günü başlayacak. Polis alımı için şartlar da belli oldu. Polis olmak isteyenleri heyecanlandıran son dakika haberinin ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz. Tüm Türkiye'nin heyacanla beklediği tarih bugün geldi çattı. Bugün günlerden 2 Kasım yani 10 bin özel hareket polis alımı başladı. Online başvuruların bugün yapılacağı daha önceden de açıklanmıştı. Özel hareket polisi olmak için aranan tüm şartları haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz. En az lise ve dengi mezunları olanlar Özel hareket polisi olabilecek. Daha önce açıklanan başvuru şartlarında ise KPSS şartı aranmayacak. 28 yaşından gün almamış ve askerliğinden 3 yıl geçmemiş şartı aranıyor. Adaylar mulakat sınavı ve fiziki yeterlilik testinde başarılı olanlar polis eğitimi merkezlerinde eğitime devam edecek.

Polislik, ülkemizde genç yaştaki binlerce kişinin hayallerini süslemektedir. Bunun en büyük sebebi kuşkusuz polislerin maaş olanakları ve statü gereği halk arasında oldukça çok sevilmeleri ve saygı duymalarıdır. Emniyet teşkilatı ise farklı birimlerden oluşmaktadır. Bunlardan bir tanesi olan özel harekat polisi birimleri son dönemde yapmış oldukları başarılı operasyonlar ile adından oldukça fazla söz ettirmişlerdir.  Peki özel harekat polisi nasıl olunur? Özel harekat polisi olmak için gerekli şartlar nelerdir?

Polis Özel Harekat Başvuru Şartları | PÖH SON DAKİKA HABERLERİ
Özel Harekat Polisi Nasıl Olunur?

Öncelikle polis olabilmek için Polis Meslek Yüksekokulu yani PMYO’na katılmanız gerekmektedir. Lise ve dengi bir okuldan mezun olan bunun yanında gerekli başvuru şartlarını sağlayan kimseler alım olduğu sürece PMYO okuyabilmektedir. Daha sonra ise aynı tıpta olduğu gibi polislik mesleğinde de branş seçebilir ve o alana yönelebilirsiniz.  Özel harekat polisi olmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır. PMYO öğrencisi iken seçiminizi özel harekat polisi olmak istiyorum şeklinde yapabilir ya da kadrodayken ve başka bir birimde görev yapmakta iken gerekli şartları sağlamanız durumunda müracaatınızı polis özel harekat olmak istiyorum şeklinde belirtmeniz durumlarında özel harekatçı olabilirsiniz. Peki ama nasıl? Öncelikle 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile özel harekat polisi olma şartlarında bazı değişikliklere gidildiğini belirtmek isteriz.

Buna göre “Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, yirmi sekiz yaşından gün almamış olmak ve terhis tarihinden itibaren otuz altı aydan fazla süre geçmemiş olmak kaydıyla, en az lise veya dengi okul mezunlarından askerlik hizmetini tamamlamış olanlar, Kamu Personel Seçme Sınavı şartı aranmaksızın, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları ile polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir.”

Polis Özel Harekat Başvuru Şartları | PÖH SON DAKİKA HABERLERİ
Bu düzenlemeye göre kimler özel harekat polisi olabilir?

28 yaşından gün almamış olmak gerekiyor.
Terhisten itibaren 36 ay yani 3 yıl geçmemiş olması gerekiyor.
En az lise veya dengi okul mezunu olmak gerekiyor.
KPSS şartı aranmayacak.
Fiziki yeterlilik ve mülakat sınavında başarılı olanlar polis eğitim merkezlerinde eğitime alınacak.


Polis Meslek Yüksek Okulu yani PMYO öğrencileri ikinci sınıfın ikinci dönemine girdiklerinde yani mezun olmalarına birkaç haftalık bir süre kala okullarına özel harekat polisleri ziyarette bulunurlar. Özel harekat polisleri yapmış oldukları bu ziyarette özel harekat polisi olmak isteyen adayların isimlerini alırlar, ancak burada bir şart vardır. İsmini yazdırmak isteyen adaylardan ailelerinden izin almaları istenmektedir.  Daha sonra ise ismini yazdırmayı başaran adaylar 2400 metre koşu ve hemen akabinde 17 barfiks ve 80 mekik ile 65 şınavdan oluşan bir dizi dayanıklılık testine tabi tutulurlar. Şayet aday bu dayanıklılık testini geçmeyi başarırsa Ankara Gölbaşı ilçesinde bulunan özel harekat kursuna katılmaya hak kazanır.

Polis Özel Harekat Başvuru Şartları | PÖH SON DAKİKA HABERLERİ
Mezuniyet tarihinden 4 gün önce özel harekat kursuna katılmaya hak kazanan adayların kuraları ayrı olarak çekilir ve kura sonucu doğu bölgelerimizde bulunan illerden birisine atanırlar. Polis özel harekat yani PÖH kursları 3.5 süre zarfında çok ağır eğitimler sonucunda gerçekleştirilmektedir. Şayet eğitim süreci boyunca dayanabilir ve eğitiminizi başarı ile tamamlarsanız özel harekat polisi olmaya hak kazanırsınız. Ancak istifa eder yada eğitim sonucunda başarılı olamazsanız trafik şube veya hassas şube birimlerinden birisine atanır ve görev yaparsınız.

Kadroda görevli bir polis memuru iken özel harekat polisi olmak için aranan şartlardır. Polis Özel Harekat birliği polis teşkilatımızın gurur kaynaklarındandır. Bu birlikte yer almak oldukça zor bir eğitim sürecinin sonunda olmaktadır ve başarıyla bir polis özel harekatçı olmanız durumunda da çok zor görevlere verilirsiniz. Bu yüzden özel harekat polisi olmak istiyorum demeden önce bir çok iyi düşünmeniz ve sonucunda karar vermeniz yararınıza olacaktır. Çünkü neredeyse adayların yarısı eğitim sürecinde özel harekat polisi olmaktan vazgeçmektedirler.

 

Terör örgütlerinin meskun mahal veya kırsal alanlardaki silahlı eylemlerini engellemek, gerçekleştirilen eylemlerin faillerini etkisiz hale getirmek veya yakalamak, uçak, araç, gemi, metro, tren, bina gibi kapalı alanlarda rehin alınan kişi veya kişileri kurtarmak, yüksek tehdit altında bulunan devlet büyüklerinin güvenliğini sağlamak, sivil havacılığa açık havaalanlarında operasyon gerektiren olaylara müdahale etmek özel maharet gerektirdiğinden modern silah, mühimmat, araç ve gereçlerle donatılmış çağımızın çeşitli taktik ve tekniklerini kullanabilecek özel eğitim görmüş birime ihtiyaç duyulmuş ve 1982 yılında Asayiş Dairesi Başkanlığı bünyesinde merkezde "Özel Hareket Şube Müdürlüğü" ve Ankara, İstanbul, İzmir illerinde ise "Özel Harekat Grup Amirlikleri" şeklinde teşkilatlandırılmıştır.
Polis Özel Harekat Başvuru Şartları | PÖH SON DAKİKA HABERLERİ
Günün değişen ve gelişen şartları neticesinde 1987 yılında Asayiş Dairesi Başkanlığı bünyesinden alınarak Terörle Mücadele ve Harekat Dairesi Başkanlığı bünyesinde "Özel Hareket Şube Müdürlüğü" olarak 1993 yılına kadar faaliyet göstermiştir.
Özellikle bölücü terör olaylarının artması nedeniyle 1993 yılında "Özel Harekat Şube Müdürlüğü" Özel Harekat Dairesi Başkanlığı'na dönüştürülerek hizmete başlamıştır.

Özel Harekat Daire Başkanlığı merkezde Eğitim Merkezi, İnsan Kaynakları, Strateji Geliştirme ve Destek, Hizmeti Geliştirme, İç Hizmetler, Koruma, 1 Taktik, 2 Taktik, 3 Taktik, 4 Taktik, 5 Taktik Şube Müdürlükleri şeklinde (11) Şube Müdürlüğü ve I. Bölge (24) II. Bölgede olmak üzere (56) ilde Özel Harekat Şube Müdürlüğü şeklinde teşkilatlanmıştır.

Özel Harekat Daire Başkanlığı merkezde Emniyet Genel Müdürüne, İl Özel Harekat Şube Müdürlükleri İl Emniyet Müdürüne doğrudan bağlı olarak görev yapar.
Polis Özel Harekat Başvuru Şartları | PÖH SON DAKİKA HABERLERİ
Özel Harekat birimine alınacak personel seçiminde; teşkilatımız gönüllü amir ve memurları arasından polislik mesleğine girişte aranan şartlara haiz, spor ve bedeni geliştirme çalışmalarına yatkın fiziki güce sahip, soğukkanlı, disiplinli, atıcılıkta üstün başarı ve eğitimde başarılı olabileceği anlaşılan, azimli ve dayanıklı olanların seçimi yapılarak en az (5) ay süreli olmak üzere özel harekat eğitimine tabi tutulurlar.

Özel harekat eğitimine tabi tutulan personele özel harekat birimlerinde kullanılan her türlü silahlarla atış eğitimleri, keskin nişancılık, silah kullanma teknikleri, arazi ve dağcılık, kapalı alanlarda (bina, uçak, tren, otobüs) rehine kurtarma, spor ve yakın savunma, Atatürk İlke ve İnkılapları, insan hakları konularında eğitim verilir. Özel harekat temel eğitimini başarı ile bitirenler Özel Harekat Şube Müdürlüklerine atanırlar.

Kuruluştan günümüze kadar 42 dönem halinde temel özel harekat kursu açılmış ve bu kurslarda teşkilatımıza mensup amir ve memur 13.441 personele Özel harekat kursu verilmiştir.

Dairemiz tarafından Özel harekat birimlerinde görevli personele 86 dönem halinde 2728 personele Zırhlı Araçlar Kursu, 44 dönem halinde 1134 personele Hafif Zırhlı Araçlar Kursu verilmiştir.

Teşkilatımızın diğer birimlerine 23 dönem halinde 446 personele Acil Müdahale Kursu ve 79 dönem halinde 2505 personele Hafif Zırhlı Araçlar Sürücü ve Kuleci Kursu, Zırhlı Araçlar Sürücü Kursu ve Silah Sistemleri Kullanıcısı Kursu verilmiştir.

Bugüne kadar Filistin, Irak, K.K.T.C, Kosova, Makedonya, Özbekistan, Sudan, Ürdün, Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Cezayir, Polonya, Pakistan (Pencap), Suriye, Türkmenistan, Suudi Arabistan, Çin Halk Cumhuriyeti İç Güvenlik Birimlerinden katılan (1356) personele temel özel harekat kursu, acil müdahale kursu, keskin nişancılık kursu, ileri seviye atış kursu, yakın alan çatışması uçak operasyon kursu, rehine kurtarma operasyonu kursu, bina operasyonları ve rehine müzakere kursu, önemli kişileri koruma kursu, meskun mahal operasyonları kursu, temel ve ileri seviye operasyonel atış teknikleri kursu, ateşli silahlar eğiticilerinin eğitimi kursu, arazi operasyonları kursu, ileri düzeyde silah kullanma ve atış teknikleri kursu ve uzman öğretmenlik kursu verilerek uçak, bina, araç gibi kapalı alanlarda rehin alma olaylarına ve yasa dışı unsurlara müdahale konularında yapılan operasyonlarda başarı oranının artması, dost ve kardeş ülke konumunda olan ülke polislerinin de modern uygulama biçimlerini kendi ülkelerinde uygulama imkanlarının yaşatılması amaçlanmıştır.

Hizmetlerin olumlu yönde başarı ile yürütülmesi, verimliliğin artması amacıyla değişen ve gelişen taktik ve teknikler ile gelişme gösteren silah, mühimmat, araç-gereç, teknik malzeme yenilikleri takip edilmekte ve mali kaynakların imkanları ölçüsünde temin edilmektedir.
Polis Özel Harekat Başvuru Şartları | PÖH SON DAKİKA HABERLERİ
Hedeflerimiz; İcrası yüksek risk taşıyan görevleri yerine getirebilecek profesyonellerde bulunması gereken nitelikleri tespit ederek buna uygun personeli seçmek, söz konusu görevlerin ifasını mümkün kılacak olan bilgi, beceri ve davranışları personele en üst düzeyde kazandıracak eğitim plan ve programlarını hazırlamak ve uygulamak, uygulanan eğitim programlarında en fazla yeterlilik düzeyini sağlamak, kullanılacak özel silah, teçhizat ve taktikler konusunda değişen ve gelişen şartları sürekli olarak göz önünde bulundurarak bunlara uyum göstermek, zor görev şartlarının gerektirdiği uzmanlaşma ve branşlaşmaya önem vermek, yüksek riskli operasyonların yanı sıra önleme, koruma, kurtarma ve verilebilecek diğer görevleri üstün bir görev anlayışıyla yerine getirmek, operasyonel kadroların yanı sıra eğitimci kadroları da yetiştirerek eğitimlerin kalitesini artırmayı hedeflemek, alanıyla ilgili konularda ulusal ve uluslararası düzeyde işbirliği yapmak ve eğitimler verebilen bir kurum olmaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR!
Polis Akademisinin internet sitesinden yapılan açıklamada, Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine özel harekat polisi yetiştirmek üzere ve 28 yaşından gün almamış olan en az lise veya dengi okul mezunlarından 10.000 erkek öğrenci adayı alınacağı belirtildi.

Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvurular 02 Kasım 2016 tarihinde başlayacaktır. Adaylardan istenilecek belgeler ve aranılan şartlar başvuru tarihinden önce aynı sitede açıklanacaktır.

Başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı yapılacaktır.

10 BİN POLİS ÖZEL HAREKAT (PÖH) BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖZEL HAREKAT ÖĞRENCİLERİ BİRİMLERE AYRILACAK!


Özel Harekat öğrencileri, birimlere ayrılacak ve uzmanlık eğitiminden geçirilecek. Bu çerçevede öğrencilere keskin nişancı, pusuya karşı koyma, keşif, istihbarat, nokta operasyonu, rehine kurtarma operasyonu, koruma, köpek timi, bomba ve su eğitimleri verilecek.

Eğitimler tamamlandığında her bir Özel Harekat polisi, 10 kilo sırt çantası ile 2 bin 500 metreyi 15 dakikanın altında kat edebilecek, tabanca ve piyade tüfeği atışlarında yüzde 50 başarı sağlayacak düzeye gelecek.

HER TÜRLÜ ŞARTLARA UYUM SAĞLANACAK
Özel Harekat eğitimi tamamlandığında polislerin fizikleri ve kondisyonu, her tür operasyonu gerçekleştirebilecek düzeye yükselecek. Polisler, ileri atış tekniklerini bilecek ve keskin nişancılık yapabilecek. Her tür patlayıcı düzeneğini ve patlayıcı maddeyi tanıyacak olan bu polisler, patlayıcıları nasıl etkisiz hale getireceğini öğrenecek.

Polisler, yaralılara ilk yardım konusunda da bilgilendirilecek.

Polisler yüksek riskli ve kritik operasyonlarda görev almak üzere yetiştirilmeleri sonrası, tüm Özel Harekat şubelerine dağıtılacak. Buralarda, terör örgütlerinin eylem yapma ve harekat kabiliyetinin en aza indirilmesi amacıyla görev yapacaklar.

TERÖR TAZMİNATLARI

Terör tazminatı operasyon ücretleri şarktaki her il için değişmektedir. Şarktaki bazı illerimiz 700 küsür lira terör tazminatı alırken bazı illerimiz ise 228 tl terör tazminatı almaktadır.
1.Ağrı = 709

2.Batman = 505

3.Bingöl = 709

4.Bitlis = 709

5.Diyarbakır = 709

6.Hakkari = 709

7.Hatay = 709

8.Mardin = 709

9.Muş = 709

10.Siirt = 540

11.Şırnak = 709

12.Tunceli = 709

13.Van = 703

14.Ardahan = 457

15.Elazığ = 547

16.Erzincan = 457

17.Erzurum = 457

18.Giresun = 457

19.Iğdır = 457

20.Kars = 457

21.Tokat = 457

22.Adana = 228

23.Amasya = 228

24.Çorum = 228

25.Gümüşhane =

26.İstanbul = 228

27.Kilis = 709

28.Kahramanmaraş =228

29.Malatya = 228

30.Mersin = 228

31.Ordu = 182

32.Osmaniye = 228

33.Sivas= 228

34.Şanlıurfa = 228

35.Ankara = 153

36.Adıyaman = 153

37.Gaziantep = 153

38.İzmir = 110


PÖH MAAŞI NE KADAR?
Polis Özel Harekat maaşları hesaplaması, çevik kuvvet ya da doğu görevinde olan polis gibi yapılmaz. Özel harekatçı polislerin maaşları, normal polis ile aynıdır. Fakat alınan görev tazminatı farkı nedeniyle PÖH personelinin maaşı normal polislere göre daha fazladır. Batı illerinde görev yapan polislerin görev tazminat bedeli 100 TL iken, doğ görevindeki polislerin görev tazminatı ise 400 - 500 TL civarındadır. Doğu bölgelerinde görevli olan bir özel harekat polisi ise ortalama olarak 1000 TL görev tazminatı almaktadır. Ortaya çıkan bu fark nedeniyle Özel Harekat Polisi maaşı 4500 TL ila 5000 TL'yi bulabilmektedir. Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvurular 02/11/2016  tarihinde başlayacaktır. Adaylardan istenilecek belgeler ve aranılan şartlar başvuru tarihinden önce burada açıklanacaktır. Lütfen takipte kalınız.

10 bin özel harekat polisi alımı için başvurular başladı. Peki (PÖH) Polis Özel Harekat başvuruları ne zaman yapılacak? Polis Meslek Eğitim Merkezlerine özel harekat polisi yetiştirmek üzere 28 yaşından gün almamış en az lise ve dengi okullardan mezun şartı aranmaktadır. Online başvurular 2 Kasım 2016 günü başlayacak. Polis alımı için şartlar da belli oldu. Polis olmak isteyenleri heyecanlandıran son dakika haberinin ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.

ZORUNLU GÖREV SÜRELERİ VE YERLERİ

Polis Özel Harekat Başvuru Şartları | PÖH SON DAKİKA HABERLERİ
Polis Özel Harekat Başvuru Şartları | PÖH SON DAKİKA HABERLERİ
Polis Özel Harekat Başvuru Şartları | PÖH SON DAKİKA HABERLERİ
Polis Özel Harekat Başvuru Şartları | PÖH SON DAKİKA HABERLERİ
Polis Özel Harekat Başvuru Şartları | PÖH SON DAKİKA HABERLERİ
Polis Özel Harekat Başvuru Şartları | PÖH SON DAKİKA HABERLERİ
Polis Özel Harekat Başvuru Şartları | PÖH SON DAKİKA HABERLERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...