Platini'den Trabzon'un kupası ile ilgili çarpıcı açıklama

Platini'den Trabzon'un kupası ile ilgili çarpıcı açıklama

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

UEFA Başkanı Michel Platini, şike süreciyle ilgili sonuçlanan soruşturmayı açıkladı ve Trabzonspor'un başvurusu için konuştu. İşte o açıklama...

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, "Dün de ifade ettiğim gibi Fenerbahçe aleyhindeki 'şike davası' süreci UEFA için sona erdi" dedi.Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan 38. UEFA Olağan Kongresi sonrası UEFA Başkanı Michel Platini ile UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino basın toplantısı düzenledi.UEFA Başkanı Platini'ye Fenerbahçe aleyhindeki "şike davası" sürecinin UEFA için sona erdiğinin ifade edilmesi ardından görüştüğü Trabzonspor avukatlarının sürecin bitmediğini savunduklarını aktaran bir gazeteci, ''Dava süreci yeniden başlar mı'' sorusunu yöneltti.Platini, soruya UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino'nun yanıt verebileceği söyleyerek, sözü ona bıraktı. Infantino ise "Dün de ifade ettiğim gibi Fenerbahçe aleyhindeki 'şike davası' süreci UEFA için sona erdi. UEFA Disiplin Kurulu, Beşiktaş'a 1 yıl, Fenerbahçe'ye de 2 yıl Avrupa kupalarından men cezası vermiştir. Bu konuda söyleyebileceğim başka bir şey yok" ifadesini kullandı.Infantino, dün düzenlendiği basın toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine Fenerbahçe aleyhindeki "şike davası" sürecinin UEFA için sona erdiğini ancak Yargıtay'ın şike davasında kişiler hakkında verdiği kararın metnini incelemek durumunda olduklarını açıklamıştı.
UEFA Başkanı Michel Platini'nin "Kupanın Trabzonspor'a verilmesi konusunda UEFA'nın bir müdahalesi olmayacak" dediği de öne sürüldü.
"Futbol geliştirme programları korkusuzca uygulamalı''
Platini, Kazakistan'ın başkenti Astana'daki Bağımsızlık Sarayı'ında yapılan 38. UEFA Olağan Kongresi'de yaptığı açılış konuşmasında ise futbolu Avrupa'da geliştirmenin öncellikleri olduğunu belirterek, UEFA'ya üye 54 ülke federasyonundan kendi futbol geliştirme programlarını korkusuzca uygulamalarıni istedi.
UEFA'nın 60'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlayan Platini, kurucularının bu organizasyonu 60 yıl önce oluştururken, Avrupa kıtasındaki futbolu geliştirmek ile birçok insanın futbolun toplum üzerindeki rolünden istifade etmesi ilkesini güttüklerini hatırlattı.
''Bugün gene aynı köklere ve esaslara dönüp bakmamız gerekiyor'' şeklinde konuşan UEFA Başkanı Platini, Avrupa'da futbolu geliştirmek için sayısız projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Platini, futbolu geliştirmlek için turnuvalara katılan takım sayılarını hem erkek hem de kadınlarda arttırma yolunda gittiklerini dile getirdi.
UEFA olarak yeni konseptleri hayata geçirmeye çalıştıklarını ve teknik değişim programlarını devreye aldıklarını aktaran Platini, gelecek vadeden genç oyuncuları yetiştirmek üzere futbol akademileri oluşturulmasını destekleyeceklerini söyledi. Platini, UEFA eğitim merkezi programlarının amacının bu oyuncuları eğitmek, onları izleyerek ilerlemelerine yardım etmek, iyi bir oyuncu, saygın ve sorumlu vatandaş olmalarına katkıda bulunmak istediklerini söyledi.
Genel kurula katılanlara seslenen Platini, bu eğitim serüvenin parçası olabileceklerini ve semeresini toplayabileceklerini de dile getirdi.
Platini, UEFA'ya üye ülke yönetimleri ile futbolu bütün ülke okullarda birinci spor haline getirmek için işbirliği yaptıklarını kaydetti.
Arnavutluk'ta uygulanan pilot projeyi örnek veren Platini, üye federasyonların bu ülkenin ayak izlerini takip edebileceğini aktardı.
Irkçılık konusu
Futbolda ırkçılık konusuna da değinen Platini, UEFA'nın stadyumlardaki kabul edilemez davranışlara ağır cezalar getiren kararlarını hatırlattı.
Platini, ırkçılık yapan seyircilerin mümkün olduğu kadar stadyumlara girişlerine izin verilmemesine istisnasız uyulmasına çalıştıklarını söyledi.
Bazı futbolcuların kendi kariyerlerini kontrol edemeyecek hale geldiğini dile getiren ve transfer piyasasına yönelik eleştirilerde bulunan Platini, adaylığının gündemde olduğu 2015'teki FIFA Başkanlığı seçimleri için de üyelere seslenerek, kararları her zaman olduğu gibi beraber alacaklarını vurguladı.
38. UEFA Olağan Kongresi'nde Türkiye'yi TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin temsil ederken, kongrenin yapıldığı salondaki fuayede UEFA'ya üye ülkelerinin bayrakları yer aldı.
Genel kurul başlangıcında hayatını kaybeden futbol adamları için saygı duruşunda bulunulurken, üyelere 60'ncı yıl nedeniyle hazırlanan geçmiş UEFA başkanlarının ve turnuvalarda atılan güzel gollerin görüntülerinin öykü edildiği video görüntüsü de sunuldu.
(Sporx)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...