Pervari'de PKK'nın kaçırdığı 4 işçi serbest

/ Kaynak: DHA
Pervari'de PKK'nın kaçırdığı 4 işçi serbest

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / DHA

Siirt'te PKK'lı teröresitler tarafından kaçırılan 4 işçi, gece geç saatlerde serbest bırakıldı.

Pervari'nin Belenoluk Köyü'nde yapımı süren jandarma karakol inşaatına dün akşam saat 21.00 sıralarında giden bir grup PKK'lı terörist, inşaatta çalışan işçileri silah tehdiyle etkisiz hale getirdü. PKK'lılar yanlarında getirdikleri patlayıcıları karakol inşaatının çeşitli yerlerine yerleştirerek, infilak ettirdikten sonra 4 işçiyi yanlarına alarak dağlık alana doğru kaçtı.PKK'lılar, kaçırdıkları işçileri Belenoluk ve Söğütönü köyü arasında geç geç saatlerde serbest bıraktı. Pervari İlçe Jandarma Komutanlığına giden işçilerin ifade işlemlerinin sürdüğü belirtildi.Siirt Valiliği, Pervari İlçesi'nin Belenoluk Köyü'nde PKK'lıların bomba ile jandarma kalekol inşaatını bomba ile tahrip etmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, kaçırılan işçilerin serbest bırakıldığını ve bölgede operasyonların sürdüğünü bildirdi.Açıklamada, Belenoluk Köyü, Oraktepe Mevkii'nde inşaat yapımı devam eden karakol binasının dün saat 18.30 sıralarında bir grup bölücü terör örgütü tarafından zorla basıldığı ve çalışan 4 işçinin Düğüncüler Köyü istikametine doğru kaçırıldığını belirtilerek, "Olay mahalli inşaat bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından bir piknik tüpünün patlatılması sonucu inşaatın iç duvarlarının birinde tuğlalarda hasar oluştu. Olayın öğrenilmesi ile birlikte bölgeye takviye güçler gönderilmiş olup, ayrıca havadan keşif yapmak maksadıyla da İnsansız Hava Aracı (İHA) da olay mahalline intikalleri sağlandı.Bölücü terör örgütü mensupları tarafından kaçırılan 4 işçinin aynı gün saat 19.30 sularında bölgede gasp edilen bir araç ile birlikte serbest bırakıldı. Pervari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeleri alınan işçilerin sağlık durumları iyi. Olay ile ilgili çok yönlü soruşturma devam ediyor" denildi.


OPERASYON YAPILIYOR
Kalekol inşaatına yapılan saldırının ardından Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan sabah saatlerinde kalkan Sikorsky helikopterlerle bölgeye Jandarma Özel Harekat timleri indirildi. Bölgede kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonların sürdüğü belirtildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...