Pereira: Bu ülkede herkesi susturacağız

/ Kaynak: AA
Pereira: Bu ülkede herkesi susturacağız

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, sarı-lacivertli takıma güvendiğini belirtti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'de Torku Konyaspor'u 1-0 yendikleri maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, zor bir maç oynamalarına karşın, takım olduklarını ispatladıklarını söyledi.
Takımına 1-2 ay öncesine oranla daha fazla güvendiğini vurgulayan Pereira, "Şu anda yaptığım işten gurur duyuyorum. Çok fazla ispatlayacağımız şey var. Bu ülkede herkesi susturacağız. Bunu tek başıma değil, takımımla yapacağım. Çok şeyi ispat edeceğiz. Sezon sonunda kimin güleceğini hep birlikte göreceğiz" dedi.
- "Futbolu tenis maçı gibi görmüyorum"
İyi oynamanın, topu kontrol etmek, oyunu domine etmek ve rakibe pozisyon vermeyip pozisyon üretmek olduğunu ifade eden Pereira, şöyle konuştu:
"Bu ülkedeki insanların çoğunluğu, iyi oynamayı fazla pozisyona girip ama rakibe de fazla pozisyon vermek olarak görüyor. Futbolu, tenis maçı gibi görmüyorum. Böyle oynayan takımlara 'iyi oynuyor' deniliyor. Bana göre futbol pozisyon vermemek, oyunun çoğunu rakip alanda oynayıp, baskı yapmaktır. Bazı maçlarda top bir o kalede, bir bu kalede oluyor. Böyle oynayan takıma da iyi deniliyor. Bu benim için taktik ve organizasyon eksikliğidir."
- "Hızlı hücumlar yapmak lazımdı"
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise savunma olarak son derece başarılı bir maç çıkardıklarını anlatarak, "Atak için tam tersini söyleyebiliriz. Büyük takımlara karşı iyi savunma yapmak önemli ama öbür taraftan hızlı hücumlar da yapmak lazımdı. Fenerbahçe'nin maçı kazanmak için bu kadar istekli olduğu bir maçta ön tarafta topu tutmalıydık. Bunu başarsaydık oyunun içinde daha fazla kalabilirdik. Başaramayınca baskı arttı ve top bizim sahamızda oynandı" diye konuştu.
Aykut Kocaman, Fenerbahçe'den eski futbolcusu Alex de Souza ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yaşadığı polemik hakkında gelen soruya şu yanıtı verdi:
"Fenerbahçe'de 4 sene geçirdim. Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve Alex'le uzun süre beraberliğim oldu. Şu anki pozisyonum gereği ne söylemem gerektiği hakkında imtina etmekte fayda görüyorum. Bir tarafta Fenerbahçe Kulübü Başkanı, diğer tarafta karakteriyle ilgili bir şey söyleme hakkında sahip değiliz ama Fenerbahçeliler'in gözünde yüksek kalitede futbol sunmuş saygı duyulacak bir futbolcu. Dolayısıyla bir taraftan bir tarafı onaylamak şu an için doğru değil. Polemiği tekrar artırmak istemiyorum. Bizim kültürümüz çatışma kültürü. Fenerbahçeliler olarak biz kendi değerlerimizi korumak da imtina ediyoruz. Bir tarafı haklı veya haksız göstermekten ziyade değerleri korumakta fayda olduğunu görüyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...