Paralel Yapı nın Dinleme listesi yayınlandı

Paralel Yapı nın Dinleme listesi yayınlandı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Paralel yapı tarafından bir çok tanıdık ismin dinlendiğini duyduk. Peki ya kim bu isimler? İsim ve numaraları ile tespit edilen o kişilerin isim listesi.

Gazeteci yazar Diker, 'Darbe girişiminde bulunan paralel yapının, Köşk, Genelkurmay Başkanı ve bakan adayları hazırdı" dedi. Diker, darbe girişimi bilgisini kasım ayında bir e-postayla Başbakan Erdoğan'a ilettiğini söyledi. Emekli asker, eski siyasetçi, gazeteci yazar Tevfik Diker, "Darbenin asıl hedefi Başbakan Erdoğan'dı. Ancak hükümet, paralel yapının darbe girişimini anında önlem alarak engelledi ve planı bozdu" dedi. Diker, "Paralel yapının 17 Aralık tarihli darbe girişimi anında püskürtülmeseydi, 30 Mart seçimlerine kadar devam eden bir süreçte tamamlanacaktı" dedi. "Paralel yapının patronlarının ABD'deki Neoconlar, İngiltere ve İsrail triosu olduğunu söyleyen Diker, "Bu üçlü, Başbakan Erdoğan'ı, Türkiye ve Ortadoğu üzerindeki planlarının önünde engel olarak görüyor ve bu yüzden Erdoğan hükümetini devirmek istiyor" dedi.

LİSTELERİNİ HAZIRLAMIŞLARDI

Darbe girişimini fark ederek kasım ayında Başbakan Erdoğan'a bir elektronik posta gönderdiğini belirten Diker, hükümeti devirmeyi planlayan paralel yapının, oluşturulacak hükümet için düşündüğü Bakanlar Kurulu listesi bile hazırdı" dedi. nbsp; Yeni kurulacak hükümet döneminde, genelkurmay başkanının bile belirlendiğini aktaran Diker, "Üstelik bu isim bir orgeneral olmayacaktı. Daha alt rütbeden bir generali genelkurmay başkanlığına getirerek, 'Rütbe değil paralel yapının en tepesine sadakat' mesajının verilmesi hedeflenmişti" dedi. Diker, konu hakkındaki bilgi ve düşüncelerini Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e e-posta ile aktardığını ifade etti.

KÖŞK'E HABERAL'I ÇAKARTACAKLARDI

Paralel yapının cumhurbaşkanı adayının öncelikle CHP Milletvekili Mehmet Haberal olduğunu belirten Diker, yapının Haberal dışında yüksek yargıdan önemli bir isimle de diyaloğa geçtiğini söyledi. Diker, "Haberal cezaevinden çıktıktan sonra dikkat çekici bir ziyarette bulunmuştu. Ziyaret ettiği kişi cemaatin önemli isimlerinden Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan'dır. Haberal'ın cumnubaşkanlığı adaylığına ilişkin hesap, CHP ile işbirliği içinde kurgulanmıştır. Bu kurguya göre Haberal'ın, ilk turda olmasa dahi ikinci turda MHP'nin de olası desteği ile Erdoğan'a karşı seçimi kazanması hedeflenmiştir" dedi.
nbsp;
PARALEL KASADA 30 MİLYAR DOLAR


Diker, paralel yapının Türkiye'deki kasasının Mustafa Ö. adlı emekli bir din adamı olduğunu söyledi. Diker, 'Yaklaşık 30 milyar dolarlık sıcak paranın Türkiye ayağını bu isim organize ediyor. Bu kişi tasfiye edilmezse, yarın başka darbe girişimlerine kalkışabilirler' dedi.
nbsp;
KURTLAR MEDYASI

Tevfik Diker'in Aralık 2013'te Nergiz Yayınevi tarafından yayımlanan "Kurtlar Medyası" isimli kitabı kısa sürede iki baskı yaptı. Üçüncü baskısı ile şimdi yine kitapçı raflarında. Doğan ve cemaat grubuna bağlı kitapevlerinda satışı yasaklanan kitap bağımsız kitabevleri tarafından satılıyor.

ERDAL ŞİMŞEK - Akşam Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...