Öfkeliyken uyumaya çalışmayın

Düzenleyen:
Öfkeliyken uyumaya çalışmayın

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Eşinizle, arkadaşınızla kavga ettiniz, çok öfkelisiniz. “Uyurum geçer” deyip yatağa gitmeyin.

Bilim insanları, “öfkeliyken yatağa gitmeyin” atasözünün gerçekliğinin bilimsel olarak da ispatlandığını ifade ediyor. London College Üniversitesinden Yunzhe Liu “Bizim de tavsiyemiz, tartışmalarınızı yatağa gitmeden halletmeniz” dedi. Zor ama, öfkeli ve kızgın hâlde uyusanız dahi, beyin o kötü anıları daha iyi kaydediyor ve bunları silmek de çok zor oluyor.
Bu üniversite, 2 gün süren bir araştırma yaptı. 73 öğrenciden ağlayan çocuklar, üzücü görüntüler ve ceset görüntüleri içeren fotoğraflara bakması istenmiş. Daha sonra resimler deneklere 2 gün boyunca tekrar tekrar gösterilmiş. Sonuçta, gün içinde gösterilen kötü görüntüleri hatırlama oranları, uyuyup kalktıktan sonraki hatırlama oranından çok daha düşük çıkmış. Yani uyumadan önce bunları görenler, kötü görüntüleri çok daha fazla hatırlamış. 
Uzmanlar bu durumu “Beyin, uyku sırasında anılarını daha kalıcı bölümlere kaydediyor” diye açıklarken şu tavsiyede bulunuyor: Daha mutlu bireyler olmak için, uykuya gülerek gidin; sorunlarla değil...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...