Obama, 'Askerimizin botu yere değmeyecek'

Obama, 'Askerimizin botu yere değmeyecek'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

G20 zirvesinin ardından Suriye'ye yapılacak müdahale konusunda açıklama yapan Obama, 'hava operasyonu var, kara operasyonu düzenlenmeyecek' mesajı verdi.

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'ye askeri müdahalenin kesinlikle yapılacağı mesajını verdi. G20 zirvesinin ardından radyo ve internette yayınlanan haftalık mesajında Obama, "Üç hafta önce yüzlerce çocuğun da olduğu 1000'den fazla masum insan öldürüldü. Bu sadece insan onuruna yönelik doğrudan bir saldırı değildir; aynı zamanda ulusal güvenliğimize yönelik de ciddi bir tehdittir. Biz ABD'yiz. Suriye'de gelen o görüntülere gözlerimizi kapatamayız. Dünyanın öbür ucunda da gerçekleşmiş olsa, bunun gibi bir kimyasal saldırıyı görmezden gelemeyiz" dedi. Obama, müdahale kararını verme sürecini de şu sözlerle açıkladı: "ABD silahlı kuvvetlerinin baş komutanı olarak, ABD'nin Suriye rejimine karşı askeri açıdan harekete geçmesine karar verdim. Bu kolay verilmiş bir karar değildi. Askeri güç kullanmak, bir ulus olarak alabileceğimiz en ciddi karar. Dünyanın en eski Anayasal demokrasisinin lideri olarak, birlikte hareket edersek, ülkemizin daha güçlü ve atacağımız adımların daha etkili olduğunu da biliyorum. İşte bu sebeple, Kongre üyelerinden bu konuyu tartışmalarını ve askeri güç kullanımına izin verme yönünde oy kullanmalarını istedim." Söz konusu müdahalenin ucu açık olmadığını belirten ABD?Başkanı Obama, "Bu, yeni bir Irak ya da Afganistan olmayacak. Yere Amerikan botu değmeyecek. Askerlerimizi başkalarının savaşının ortasına sokmayacağım. Alacağımız her türlü tedbir hem zaman, hem de kapsam açısından sınırlı olacak. Amacı da Suriye hükümetinin kendi halkına karşı yeniden gaz kullanmasından caydırmak ve bunu yapacak yeteneklerini ortadan kaldırmak olacak" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...