ÖABT Sınav Sonuçları açıklandı (ÖABT Sosyal Bilgiler SINAV SONUÇLARI SORGULA)

ÖABT Sınav Sonuçları açıklandı (ÖABT Sosyal Bilgiler SINAV SONUÇLARI SORGULA)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

ÖABT Sınav Sonuçları açıklandı. 2015 ÖABT sosyal bilgiler sınav sonuçları açıklandı, öğrenmek için haberimizdeki linke tıklamanız yeterli.

ÖABT Sınav Sonuçları açıklandı. 2015 ÖABT sosyal bilgiler sınav sonuçları açıklandı, öğrenmek için haberimizdeki linke tıklamanız yeterli. Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Alanı sınav sonuçları açıklandı. Açılan davaların sonucu belli oldu ve ÖSYM tarafından 2015 KPSS sınavı ÖABT Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Alanı sınav sonuçları açıklandı. Öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle birlikte sonuçları öğrenebilecekler.


Sosyal Bilgiler sınav sonuçları için tıklayınız


12/07/2015 tarihinde uygulanan Kamu Personeli Seçme Sınavı Alan Bilgisi Testi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Temel Soru Kitapçığında yer alan 1, 12, 31, ve 35. soruların iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan dava sonucu yapılan yargılamada Ankara 13. İdare Mahkemesince alınan 10/09/2015 tarihli karar neticesinde; dava konusu sorularda hukuka ve mevzuata aykırılık bulunmadığına karar verilmiştir. 2015-KPSS ÖABT Sosyal Bilgiler Öğretmenliği değerlendirme işlemleri tamamlanmış olup sınav sonuçları 1 Ekim 2015 tarihinde saat 11.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.
Adaylara ve kamuoyuna duyurulur. ÖABT Sosyal Bilgiler sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamayla birlikte 2015 KPSS Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Alanı sınav sonuçlarının açıklandığı bildirildi. Sizler de Sosyal Bilgiler sınav sonuçları için haberimizi inceleyebilirsiniz.


Öabt; Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır ve öğretmen olabilecek eğitim fakültesi mezunlarına ek olarak getirilen bir alan sınavıdır. Aşağıdaki alanlarda mezun öğretmen adaylarına kpss'de genel yetenek,genel kültür ve eğitim bilimleri testlerinin yanında öabt testide uygulanacaktır.


Öabt hangi alanlarda uygulanacak
1. Türkçe
2. İlköğretim Matematik
3. Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji
4. Sosyal Bilgiler
5. Türk Dili ve Edebiyatı
6. Tarih
7. Coğrafya
8. Matematik (Lise)
9. Fizik
10. Kimya
11. Biyoloji
12. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
13. Yabancı Dil (Almanca, Fransızca, İngilizce)
Öabt sınavı kaç sorudan oluşuyor?
Öabt sınavı 50 sorudan oluşmaktadır.
Öabt sınavının süresi kaç dakikadır?
Öabt sınavının süresi 75 dakikadır.
Öabt sınavına hangi illerde girilebilecek
Öabt sınavına Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Bursa, Gaziantep ve Van illerinde girilebilecektir.
Atamalarda kullanılacak puan türü
KPSS P10 puanına ek olarak öabt sınavından alınan puanda bu puana eklenicek ve KPSS121 puanı ortaya çıkacaktı. Bu puan türüne göre öğretmen atamaları gerçekleştirilecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...