Nota Portresi Nedir | Hadi 16 Ağustos İpucu Sorusu | 16 Ağustos Hadi soru Ve Cevapları

Düzenleyen:
Nota Portresi Nedir | Hadi 16 Ağustos İpucu Sorusu | 16 Ağustos Hadi soru Ve Cevapları

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Nota portresi nedir? Hadi 16 Ağustos ipucu sorusu ve cevabı açıklandı. Binlerce vatandaşın online olarak yarıştığı ve 12 sorunun sonunda ödül kazanma imkanının bulunduğu 'Hadi bilgi yarışması' tüm heyecanıyla devam ediyor. Saat 20:30'da oynanan oyundan önce bir soru için ipucu veriliyor. 16 Ağustos akşamı oynanacak olan oyun için verilen ipucu 'nota portresi' oldu. Nota portresi nedir? Nota portresi özellikleri nelerdir? Notalar hadi 16 ağustos ipucu olarak verildikten sonra yarışmacılar internette araştırıyor. Hadi 16 Ağustos ipucu nedir ve nota portresi nedir diye merak edenler için ayrıntılar haberimizde...

Nota portresi nedir, Hadi ipucu 16 Ağustos nedir gibi merak edilenler ve yarışma ile ilgili detaylar, Hadi yarışması sorusu haberimizde sizlerle... Yüz binlerce kullanıcının cep telefonlarından online olarak katılabildiği bilgi yarışması 'Hadi', merak uyandırmaya devam ediyor. Salı, çarşamba ve perşembe günleri 12:30'da ve 20:30'da oynanan oyun, diğer günler sadece 20:30'da oynanmaya devam ediyor. 16 Ağustos Perşembe günü 12:30'da gerçekleşen yarışmadan sonra 20:30'daki oyun heyecanla bekleniyor. Bu akşamın yani 16 Ağustos Hadi ipucu sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Bugünün hadi oyunu ipucu nedir? Hadi ipucu nota portresi nedir, nota portresi özellikleri, nota nedir gibi ipucu ile ilgili bilgiler sizlerle... İşte Hadi ipucu 16 Ağustos ile ilgili bilgiler...

NOTA PORTRESİ NEDİR? HADİ İPUCU 16 AĞUSTOS

Müzik en genel tanımı ile sesin biçim ve anlamlı titreşimler kazanmış hâlidir. Başka bir deyiş ile de müzik, sesin ve sessizliğin belirli bir zaman aralığında ifade edildiği sanatsal bir formdur. Biçim ve devinim içeren bir ses oluşumunun müzik olarak kabul görmesi için dinleyende duygulara yönelik etkileşim yapması da beklenmektedir. Müzikal sesleri simgeleyen işaretlere de Nota denir.

Müzik notaları ik defa Guido D"Arezzo tarafından isimlendirilmiştir. Aşağıda yazılı olan ve Türkçe anlamlarını da yanına yazdığımız kelimelerden nota isimlerini belirlemiştir.

DO : Dominus : Mutlak

RE : Rerum : Madde

Mİ : Miraculum 

FA : Familias Planetarium : Güneş Sistemi, Gezegenler Ailesi

SOL : Solis : Güneş

LA : Lactea Vita : Samanyolu

Sİ : Siderae : Gökler

Notalar, beş çizgiden oluşan portre üzerine ya da ek çizgilere yazılır ve do-re-mi-fa-sol-la-si değişmez sırasıyla portenin aşağı ve yukarısına doğru sıralanır. İlk sesini portrenin başındaki anahtarlardan alan notalar, aynı değişmez sıra ile birbirlerini izlerler.

Notaların her birinin ayrı bir biçimi vardır. Notanın biçimi, süresini, değerini gösterir; porte üzerindeki yeri ise yükseklik derecesini belirtir. Notalar yuvarlak, beyaz, siyah, çengelli iki çengelli ve dört çengelli yazılarak aynı sıraya göre şu adları alırlar: birlik, ikilik, dörtlük, onaltılık, otuzikilik, altmışdörtlük. Bu sıraya göre her notanın değeri kendisini izleyeninkinden iki kat daha fazladır. Böylece yuvarlak, iki beyaz; beyaz, iki siyah; siyah, iki çengelli… eder.

Nota Portresi Nedir | Hadi 16 Ağustos İpucu Sorusu | 16 Ağustos Hadi soru Ve Cevapları

Nota Portresi Nedir | Hadi 16 Ağustos İpucu Sorusu | 16 Ağustos Hadi soru Ve Cevapları

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...