Nihat Doğan'a darbe üstüne darbe! Bu kez de...

Nihat Doğan'a darbe üstüne darbe! Bu kez de...

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Mersin'de vahşice katledilen Özgecan Aslan cinayetine Türkiye ağlıyor.Tam bu sırada Nihat Doğan'ın Twitter'dan yaptığı paylaşıma tepkiler çığ gibi büyüyor

Mersin'de vahşice katledilen Özgecan Aslan cinayetine Türkiye ağlıyor. Tam bu sırada Nihat Doğan'ın Twitter'dan yaptığı paylaşıma tepkiler çığ gibi büyüyor. Tarsus'ta katledilen Özgecan Aslan'ın ardından attığı tweetle tepki çeken Nihat Doğan'a bir şok daha. Sosyal medyadan gelen tepkilerin ardından Survivor yarışmasından çıkarılan Doğan hakkında internet üzerinden başlatılan imza kampanyasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Doğan'ın cezalandırılması istenen kampanyada, "Nihat Doğan hakkında suç duyurusunda bulunarak Nihat Doğan'ın cezalandırılmasını ve adaletin hakkı bulmasını talep ederiz." ifadelerine yer verildiMersin Tarsus'ta katledilen ve sonra cesedi yakılan Özgecan Aslan'ın ardından "Siz de mini eteği giyip, soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın" şeklinde tweet atan Nihat Doğan, gelen tepkiler üzerine tweetini silmişti. Nihat Doğan'ın yaptığı açıklamalardan sonra kendisine sadece sosyal medya üzerinden değil aynı zamanda Change.org üzerinden başlaytılan imza kampanyası ile de tepki gösterildi. Kampanyada Doğan hakkında suç duyurusunda bulunarak cezalandırılması talep edildi. Kısa sürede binlerce kişinin imzaladığı metinde şu ifadelere yer verildi:

"Nihat Doğan hakkında suç duyurusunda bulunarak Nihat Doğan'ın cezalandırılmasını ve adaletin hakkı bulmasını talep ederiz. Türk Ceza Kanunu Madde 59'da belirtildiği üzere "suç işlemeye teşvik etmek veya suç işleme kararını kuvvetlendirmek" nedeniyle ve Türk Ceza Kanunu'nun konuyla ilgili tüm diğer maddelerinin de göz önüne alınarak, Özgecan Aslan'ın bıçaklanıp tecavüz edilip yakılarak öldürülmesine "Sizde Mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksınız" şeklinde yorum yapan Nihat Doğan'ın suça teşvik ve Türk Ceza Kanununun Şerefe Karşı suçlar kanununun 130. maddesinde, sanki Özgecan Aslan mini etek giydiği için bıçaklanıp tecavüz edilip yakılması normalmiş gibi sergilediği tavrıyla Nihat Doğan'ın "Kişinin hatırasına hakaret" madde başlığı altında "Ölüye hakaret" suçunu işlemesinin ve üçüncü olarak da "laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından" söylemiyle sanki sapıklığın nedeni din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıymış gibi göstermeye çalışarak Türk Ceza Kanunu 301. maddesi, 5237 nolu Türk Ceza Kanunu'nun ikinci Kitap, dördüncü kısım, üçüncü bölümününde "Devletin Egemenlik Alametlerine ve Organlarının Saygınlığına Karşı Suçlar" başlığıyla Devletin kurum ve organlarına hakaret suçlarından Nihat Doğan hakkında suç duyurusunda bulunarak Nihat Doğan'ın cezalandırılmasını ve adaletin hakkı bulmasını talep ederiz.
Saygılarımızla"


Nihat Doğan kara listede
Balıkesir'de yayın yapan Kent Radyo, Nihat Doğan'ı protesto etti. Özgecan Aslan'ın hunharca öldürülmesinin ardından sosyal medyada yaptığı yorumlar nedeniyle ünlü şarkıcının şarkılarını artık çalmayacağını söyleyen radyo sahibi Murat Tozan, Nihat Doğan'ı özür dilemeye davet etti. Tozan, "Nihat Doğan, Özgecan'ın öldürülmesinin ardından sosyal medyada görüşlerini paylaştı. 'Sen mini etek giyersen bağırmayacaksın' gibi şeyler söyledi. Bundan dolayı Nihat Doğan çıkıp kamuoyunun önünde özür dileyinceye kadar biz radyo olarak şarkılarını çalmama kararı aldık. Nihat Doğan, bizim için artık kara listededir" dedi.


Ahu Sungur'dan Nihat Doğan açıklaması
2. Sayfa programına telefonla bağlanan Sungur, konuşmakta zorlandı. İşte ünlü oyuncunun açıklamaları:


-48 saattir tansiyonum çok yükselmiş vaziyette yaşıyorum. Özgecan'ın başına gelenler beni hem bir anne hem de bir kadın olarak çok derinden sarstı. Gerçekten çok acı çektim.


-O gün çok uzun süre setteydim eve geldim ve Özgecan ile ilgili haberleri okuyordum. Ana ekrana Özgecan'ın annesinin bir açıklaması düştü. O kadar üzüldüm o kadar yıprandım ki okurken. Bir anne düşünün. Ben de anneyim 10 yaşında bir oğlum var. Onu her şeyden canımdan çok seviyorum. Bir anne diyor ki katledilmiş evladının, kız çocuğunun ardından: "Keşke kurşunlanarak ölseydi." Bu bana çok acı verdi.


-Bir anda yine ana sayfama bir tweet düştü. Ben önce o tweetin Nihat Doğan'dan olduğunu farketmedim bile. O kadar içimi acıttı ki. O kişi Ahmet de olsaydı, Mehmet de olsaydı, Fatma da olsaydı, Ayşe de olsaydı aynı tepkiyi verecektim. Dün gece özel bir kanaldaki spor programına canlı telefon bağlantısıyla bağlandı bu arkadaş.


Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesi Türkiye'yi derinden yaraladı. Sosyal medyada konu hakkında milyonlarca paylaşım yapılırken türkücü Nihat Doğan'ın attığı "Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın" şeklindeki tweeti tepki çekti. Doğan, tepkiler sonrası tweeti sildi. Acun Ilıcalı da gelen tepkiler üzerine Nihat Doğan'ı Survivor kadrosundan çıkardı. Doğan'ın attığı tweet sonrası Twitter'da binlerce insan #NihatVarsaSurvivorBoykot etiketiyle kampanya başlatmıştı.


Bunun üzerine Nihat Doğan twitter hesabından açıklama yaptı. İşte o sözleri;


'Sevgili arkadaşlar iki gündür Twitter'da mesnetsizce iftiralara uğruyorum. Bu acı olayla hiç alakası olmayan tweetim sanki onu katleden şerefsizleri savunuyor gibi gösterilirken Survivor'ı düşünecek kadar aciz değilim. Şunu herkes bilsin ki Survivor'la var olmadım Survivor'la bitmem. Acun Ilıcalı abime ve projesine zarar gelmemesi adına kendisinden affımı istedim. Şahsıma yapılan yargısız infazla ilgili mücadeleme sonuna kadar da devam edeceğim. Saygılarımla...'




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...