Mustafa Balbay 'Start bekleyen atlet gibiyim'

Mustafa Balbay 'Start bekleyen atlet gibiyim'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Mustafa Balbay'la ilgili kararı bekleniyor.

Mustada Balbay, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Kendimi, yarışın başlangıç işaretini verilmesini sabırsızlıkla bekleyen bir atlet gibi hissediyorum" ifadesini kullandı. Anayasa Mahkemesi'nin CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay hakkında verdiği "uzun tutukluluk süresinin seçilme hakkını ihlal edildiği" kararının ardından gözler İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde. Balbay'ın avukatlarının Anayasa Mahkemesi kararının bağlayıcı olduğuna dikkat çekerek yaptıkları tahliye isteminin ardından mahkeme kararı bekleniyor. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklama yapan Balbay, yüksek mahkemenin kararı için "Anayasa Mahkemesi kararı herşeye ragmen iç hukuk yollarını zorlamak gerektiğini gösterdi" sözleriyle değerlendirdi. Balbay yerel mahkemeden çıkacak karar hakkında ise, "Vicdanım çok rahat, yerel mahkemenin kararını tüm Türkiye ile birlikte bekliyorum. Kendimi, yarışın başlangıç işaretini verilmesini sabırsızlıkla bekleyen bir atlet gibi hissediyorum" ifadesini kullandı.
6 MART 2009'DA TUTUKLANDI
Ergenekon soruşturmaları kapsamında 6 Mart 2009 tarihinde tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan Mustafa Balbay, 4 yılı aşkın süren yargılama sonunda 5 Ağustos 2013'te 34 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Mustafa Balbay'ın tahliyesi istendi nbsp;
Ergenekon Davası'nda tahliye talebi değerlendirilen Mustafa Balbay için savcı tahliye talep etti. Karar, Mustafa Balbay'ın Twitter adresinden duyuruldu.34 yıl 8 ay hapis cezası alan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay 'ın avukatlarının Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geçtiğimiz hafta verdikleri dilekçede, Anayasa Mahkemesi'nin Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal hakkında tutukluluklarının makul süreyi aştığı ve seçilme haklarının ihlali iddiasıyla yapılan başvuruyu haklı bularak, Balbay'a 5 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmettiği hatırlatıldı. Dilekçede, Anayasa Mahkemesi'nin kararı üzerine Balbay'ın tahliye edilmesi istendi. Ancak geçen hafta mahkemeden karar çıkmadı. Balbay'ın avukatları Ulaş Özkan ve Oktay Yılmaz, karar için bugün yine mahkeme heyeti ile görüşmek üzere Silivri'ye gitti. Ergenekon davasına bakan savcı, Mustafa Balbay'ın tahliye edilmesi yönünde görüş bildirdi. Savcının tahliye talebi yönündeki mütalaası da Mustafa Balbay'ın Twitter hesabından şu sözlerle duyuruldu: 'Avukatlarımız tarafından edinilen bilgiye göre Ergenekon davasına bakan savcı Mustafa Balbay'ın tahliye edilmesini istedi.Mahkemenin mütalaa yönünde tahliye kararı vermesini bekliyoruz. Umarım güzel haberi bugün sizlerle paylaşacağız.'

Mustafa Balbay'ın babası kaza geçirdi
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın babası Fevzi Balbay hafif yaralamalı trafik kazası geçirdi. Fevzi Balbay yüzünden ve kulağından hafif yaralandı.Tutuklu gazeteci ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay 'ın Aydın Nazilli'deki evinde heyecanlı bekleyiş sürerken, baba Fevzi Balbay hafif yaralamalı trafik kazası geçirdi. Araçlarda maddi hasar meydana gelirken, Fevzi Balbay yüzünden ve kulağından hafif yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis Ekipleri, bir şeyi olmadığını ve hastaneye gitmek istemediğini belirten Fevzi Balbay'ın yarasına pansuman yaptı. Olay, öğle saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ilaç almak için eczaneye gitmek üzere kendisine ait 09 TS 233 plakalı otomobille yola çıkan Fevzi Balbay'ın yönetimindeki araç ile Oktay Sevinçer yönetimindeki 11 56 plakalı otomobil, 85 sokak ile Hürriyet Caddesi'nin kesiştiği yerde çarpıştı. Kazada Fevzi Balbay hafif yaralanarak ayakta tedavi edildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...