Murat Akpınar 'Seve seve Lübnan'a gidebiliriz'

/ Kaynak: İHA
Murat Akpınar 'Seve seve Lübnan'a gidebiliriz'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

Lübnan'da kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan Türk Hava Yolları pilotu Murat Akpınar, Lübnan halkıyla hiçbir sorunlarının olmadığını belirtti.

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Yönetim Kurulu, Lübnan'da kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan Türk Hava Yolları Pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca için Titanic Port Hotel'de basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın toplantısının ardından gazetecilerin soruları cevaplayan pilotlar, Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Kendilerinin Lübnan'da çok sevildiklerinin altını çizen ve sayelerinde birçok insanın özgürlüğüne kavuştuğunu belirten Murat Akpınar, Lübnan halkıyla hiçbir sorunlarının olmadığını, onlarla kardeş olduklarını söyledi. Akpınar, Lübnan Dışişleri Bakanı'nın da kendilerini davet ederlerse seve seve de Lübnan'a gidebileceklerini ifade etti. nbsp;Bir gazetecinin "Mesleğine ne zaman geri dönmeyi düşünüyorsunuz" sorusuna Akpınar, "Hangisi sizi daha mutlu eder? Ben ilk önce tatil yapmayı hak ettim eşimle beraber. Onu bir yapayım uçarım sonra. Toplam 28 yıldır uçuyorum. Tatilimi yaptıktan sonra tekrar uçarım" diye cevap verdi.
"TÜRKİYE'YE GELDİKTEN SONRA PEK ÇOK TEKLİF GELDİ"
"Bizi esir alanlara karşı dayandık" diyen Murat Akpınar, programlara çıkmak ve kitap yazmak için pek çok teklif aldıklarını belirterek, "Ben öyle ya da böyle bir şey söylemek istemiyorum. Önemli olan hayatta kalmaktı. Rahat edebilmekti. Ruhsal ve bedensel olarak sağlıklı bir şekilde evimize geri dönebilmekti. Ben bunu başardığımı inanıyorum. Ben aslanlar gibi gittim, aslanlar gibi geri döndüm. Bunun bu şekilde düşünülmesini istiyorum. Neler yaşadıysak da biz burada yüreğimiz açık bir şekilde anlattık. Konuştuklarımızın arkasındayım. Beni bir gün aşağı bir gün yukarı vurabilirler beni hiçbir şekilde ilgilendirmiyor" diye konuştu.
Medyada yer alan bazı haberler hakkında da düşüncelerini dile getiren Murat Akpınar, "Lübnan'daki basının onlara kahramanmış gibi davrandıkları gibi bize davranmayın ama lütfen olması gerektiği gibi davranın. Medyada çıkan bazı haberler beni de üzmedi babamı üzdü. Beni üzemezsiniz. Ben cehennemden geldim. Beni hiç kimse üzemez" şeklinde konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...