Mısır'da darbecilerden namaz vakti katliam, 5'i çocuk 53 ölü

Mısır'da darbecilerden namaz vakti katliam, 5'i çocuk 53 ölü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde sabah namazını kılan Mursi yanlısı halka ateş açılması sonucu 53 kişi öldü.

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde sabah namazıkılan Mursi yanlısı halka ateş açılması sonucu 53 kişi öldü, 300'den fazla kişi yaralandı. Katliam sonrası Mursi karşıtlarının toplandığı Tahrir de boşaldı, meydanda 'baltacılar' kaldı! Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde Muhammed Mursi yanlılarının düzenlediği gösteriler aralıksız sürüyor. Ramazan arefesinde meydanda sabah namazı kılan sivillere ordu tarafından önce gözyaşartıcı gaz bombası atıldı, ardından otomatik silahlarda ateş açıldı. Yaklaşık 5 dakika süren aralıksız ateş sonucu kan gölüne dönüşen alanda, hastaneye sevk edilmesine izi verilmeyen yaralılar, alandakiler halk tarafından kendi imkanlarıyla tedavi edilmeye çalışıldı. Alanın askerler tarafından abluka altına alınmasının ardından bölgeye ambulans dahil başta gazeteciler ve halktan hiçkimsenin girmesine için verilmedi.
Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan (İhvan) yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin sivil halka ateş açması sonucu 5'i çocuk 53 kişinin öldüğü, 300'den fazla kişinin de yaralandığını açıklandı.
Bölgenin, saldırı sonrası güvenlik güçleri tarafından abluka altına alındığı ve yaralıların çevre hastanelere nakledilmesinin engellendiği öğrenildi.
Savaş uçaklarının bölgede alçak uçuş yaptığı ve bazı yaralıların durumunun ağır olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi.
Görgü tanıkları, Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde bazı askerlerin sivil halka ateş açma emrine uymayarak silahlarının şarjörlerini boşalttığını ileri sürdü.
Çok sayıda ölü ve yaralı olmasına rağmen göstericilerin karargaha doğru yürüyüşe geçtiğini ifade etti.
Askeri yetkililer ise farklı bir açıklama yaparak, Mursi yanlılarının, Cumhuriyet Muhafızları Karargahı'na girmeye çalıştığı sırada silahlı bir grubun göstericilerin üzerine ateş açtığını bildirdi. Askeri kaynaklar ölü sayısını da 5 olarak verdi. Mısır ordusu, olaylarda bir komutanın öldüğünü, 40 askerin de yaralandığını açıkladı.
TAHRİR BOŞALIYOR, BALTACILAR KALDI
Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından askeri destekleyenlerin gösteri yaptığı Tahrir meydanı, sabah namaz kıldıkları sırada asker tarafından halk üzerine ateş açılmasının ardından boşalmaya başladı. Meydanda sadece çadırlar ve bir grup baltacı kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...