Mide şişkinliği nasıl geçer?

Düzenleyen:
Mide şişkinliği nasıl geçer?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Hareket etmenin bile zor geldiği sıcak günlerde vücudun nem dengesi bozulur. Mide şişkinliğini geçirmek için birkaç öneri...

1. Karpuz tüketin 

Yaz mevsiminde karpuz, kavun ve ananas gibi meyveler tüketmek, hem su oranlarının yüksek olması hem de sodyum oranını düşücek potasyum yüzdeleri sebebiyle işkinliğin önüne geçer.  

2. Su tüketimi
 Gün içinde bir anda su yüklemesi yapıp uzun süre su içmemezlik yapmayın. Aralıklarla yudum yudum su içinmeye özen gösterin ki su seviyesinde düşü olmasın.

3. Gıda tüketimi
 Aynısı yemek için de geçerli. Daha küçük miktarlarda daha sık yemek yemek kan şekerini dengeler ve şişkinliği engeller. Ayrıca sağlıklı atıştırmalıklarla açlığın hissi engellenir.

4. Sakız yerine şeker tercih edin
 Şeker ihtiyacı için sakız çiğnemek iyi bir taktik ama sakız çiğnemek midede hava baloncukları oluşturacağından mide şişkinliğine iyi gelmez. Sakız çiğnemek yerine şekersiz nane şekerlerini tercih edebilirsiniz.

5. Kahvenizi sütsüz için 
 Krema ve süt geri kalan süt ürünleri gibi şişkinlik yaratır. Bu yüzden gün içinde kahvenizi, şişkinliği engellemek için sütsüz içmek iyi bir fikir olabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...