Metin Feyzioğlu, HSYK'nın inceleme kararını doğal buldu

/ Kaynak: İHA
Metin Feyzioğlu, HSYK'nın inceleme kararını doğal buldu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, HSYK'nın savcılar ve İstanbul Emniyet Müdürü hakkında başlattığı incelemeyle ilgili kararı doğal buldu.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, HSYK'nın savcılar ve İstanbul Emniyet Müdürü hakkında başlattığı incelemeyle ilgili konuştu. Feyzioğlu, "HSYK'nın incelemesi elbette doğaldır. Anlaşıldığı kadarıyla yargıya intikal edecektir ya da etmek üzeredir. Gereği yapılacaktır" dedi. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal ve baro yöneticilerinin yargılandığı davayı takip ettiği Silivri Adliyesi önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. HSYK'nın savcılar ve emniyet müdürü hakkında başlattığı incelemeyle ilgili konuşan Feyzioğlu, "Ciddi bir iddia vardı savcının defalarca yurt dışına çıktığı yönünde. Çıkabilir ama bu çıkışlarından bir kısmının ücretinin bir işadamı tarafından ödenmesi ciddi bir olaydır. HSYK'nın incelemesi elbette doğaldır. Anlaşıldığı kadarıyla yargıya intikal edecektir ya da etmek üzeredir. Gereği yapılacaktır. Biz herkes için suçsuzluk karinesinin lekelenmemesi hakkını esas sayarız. Vaktiyle bazı kişiler kendileri iş yaparken, kendileri yargı gücünü kullanırken, insanları düşman olarak görmüş, lekelenmeme haklarını saymamış ve savunma haklarını ellerinden almış olsa da biz herkes için, bunları yapanlar için de 'savunma hakkı' deriz, 'adil yargılanma hakkı ve lekelenmeme hakkı' deriz" diye konuştu.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...