Mehmet Ali Şahin'in acı günü! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı eşini kaybetti

Mehmet Ali Şahin'in acı günü! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı eşini kaybetti

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in acı günü. Şahin'in eşi Saniye Şahin bu akşam tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören Saniye Şahin, bu akşam hayatını kaybetti. Bu arada Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Hacettepe Hastanesine gelerek yetkililerden bilgi aldı, Şahin'in yakınlarına başsağlığı diledi. Şahin'in yarın öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Ekincik köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

Mehmet Ali Şahin'in acı günü! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı eşini kaybetti

Mehmet Ali Şahin kimdir

Mehmet Ali Şahin (d. 16 Eylül 1950; Ovacık, Karabük), Türk avukat ve siyasetçi. 2009 ile 2011 arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığı yapmıştır.

Mehmet Ali Şahin'in acı günü! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı eşini kaybetti

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık mesleğiyle beraber siyasete de atıldı; Refah Partisi Eminönü İlçe başkanlığını yaptı. 1994 yerel seçimleri'nde Refah Partisi'nden Fatih belediye başkanlığına aday oldu. Seçimi kazanmasına rağmen oy pusulalarındaki baskı hatası nedeniyle seçimler iptal edildi. Temmuz 1994'te yenilenen seçimlerde Anavatan Partisi adayı Sadettin Tantan'a karşı yenildi. 1995 Genel Seçimleri'nde Refah Partisi listesinden İstanbul milletvekili seçilerek TBMM'ye girdi. 1999'da ise Refah Partisi'nin ardılı olan Fazilet Partisi listesinden gene İstanbul milletvekili seçildi.2001'de Adalet ve Kalkınma Partisi kurucu üyesi oldu. 20., 21. ve 22. dönem İstanbul, 23. dönem Antalya milletvekili olarak TBMM'de görev almıştır. AK Parti'de grup başkanvekilliği görevinin yanı sıra Adalet Komisyonu üyeliğinde de bulundu. 59. Hükümette devlet bakanı ve başbakan yardımcılığı görevinde de bulundu. 60. Hükümette ise adalet bakanı olarak görev yaptı. 5 Ağustos 2009'da seçildiği TBMM Başkanlığını iki yıl sürdürdü.24. Dönem Karabük milletvekili olarak TBMM'ye tekrar girmiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...