Londra'da 3 ayrı terör saldırısı birden

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Londra'da 3 ayrı terör saldırısı birden

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Londra'daki 8 dakika süren, 7 kişinin öldüğü, 48 kişinin yaralandığı terör saldırılarını gerçekleştiren 3 saldırgan, polis tarafından vurularak öldürüldü.

İngiltere'de başkent Londra'nın merkezindeki Londra Köprüsü ve Borough Pazarı'ndaki saldırılarda 7 kişi hayatını kaybetti, 48 kişi yaralandı. İngiliz polisi 3 saldırganın vurularak öldürüldüğünü duyurdu. Polis, saldırıda yaralanan 48 kişinin 6 farklı hastanede tedavi altına alındığını bildirdi.

3 SALDIRGAN VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

İngiltere Manchester'daki terör saldırısının üzerinden 2 hafta geçmeden yine terörün hedefi oldu. Başkent Londra'da dün gece 3 saldırgan araçlarını yayaların üzerine sürdükten sonra bıçaklı saldırı gerçekleştirdi. Terör saldırısında 7 kişi yaşamını yitirirken, 48 kişi de yaralandı. 3 saldırgan polis tarafından vurularak öldürüldü.

BÜYÜK PANİK YAŞADI

Teröristlerin korkunç saldırısında büyük panik yaşandı. Polisten yapılan açıklamada köprü üzerinde yayaları ezen minibüsün daha sonra köprünün güney ucunda bulunan Borough Pazarına yöneldiği, burada araçtan çıkan 3 saldırganın çevrede bulunanları bıçakladığı ifade edildi.

İNGİLTERE BAŞBAKANI MAY'DEN İLK AÇIKLAMA 

Başbakan Theresa May'in olaylara ilişkin olarak sürekli bilgilendirildiği ifade edildi.  May, bugün acil güvenlik toplantısı yapacak. Öte yandan kısa bir açıklama yapan May, "Bu olayların terör saldırısı olma potansiyeli var" ifadelerini kullandı.
Londra'da 3 ayrı terör saldırısı birden
Londra Ambulans Hizmetlerinden yapılan açıklamada da, "Londra Köprüsü'nde yaşanan olaya müdahale ediliyor. Lütfen bölgeye gitmeyiniz." uyarısı yapıldı. Londra Ulaşım Kurumundan (TFL) yapılan açıklamada ise "polisin ilgilendiği büyük bir olay" sebebiyle köprünün trafiğe kapatıldığı aktarıldı.

Londra'da 3 ayrı terör saldırısı birden
Londra Köprüsü, özellikle kenti ziyaret eden turistlerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerin arasında yer alıyor. Köprü, tarihi Tower Bridge Köprüsü'nün yanında bulunmasından dolayı, tarihi köprüyü fotoğraflamak isteyenlerin uğrak yerleri arasında.
Londra'da 22 Mart'ta da Westminster Köprüsü'nde benzer bir olay yaşanmıştı. Ülke siyasetinin merkezi ve turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Westminster bölgesinde meydana gelen olayda, Adrian Russell Ajao isimli saldırgan, kiralık aracını, Westminster Köprüsü'nde saatte 120 kilometre hızla insanların üzerine sürmüş, araç, İngiltere Parlamentosu'nun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu.

 

Londra saldırganının fotoğrafı olay oldu

BBC: SALDIRGANIN ÜZERİNDE BOMBA VAR

Olaya ilişkin görgü tanıklarından biri tarafından yayınlanan bir fotoğrafta, saldırganlardan birinin üzerinde bomba bulunduğu görülüyor. BBC, fotoğraftaki saldırganın bomba taşıdığı iddiasını öne sürdü.

İKİNCİ BİR OLAY DAHA YAŞANDI

Londra polisi, bu olayın hemen ardından, Londra Köprüsü'nün 500 metre uzaklığında bulunan 'Borough Market' bölgesinde de bir olay yaşandığını açıkladı. İkinci olayın detayları hakkında bilgi verilmezken, ilk saldırının ardından kaçan beyaz minibüsün Borough Market bölgesinde yine kalabalığın arasına daldığı iddia edildi. İkinci olayın yaşandığı bölgede silah seslerinin duyulduğu, çevrede bıçaklanan birden çok kurbanın bulunduğu kaydedildi. 

Londra%E2%80%99da+minib%C3%BCs+kalabal%C4%B1%C4%9Fa+dald%C4%B1

Ayrıntılar geliyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...