Kulenin dibinden göz göre göre kaçmışlardı, 1 günde yakalandılar

Kulenin dibinden göz göre göre kaçmışlardı, 1 günde yakalandılar

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Bingöl M Tipi Cezaevi'nde skandal! 1 yıl boyunca, 70 metre tünel kazan 18 PKK'lı yakalandı.

Bingöl Cezaevinden kaçan 18 tutuklu nbsp;ve hükümlünün tümü nbsp;yakalandı. Cezaevinde tünel kazarak kaçan 18 firariden 17'si, Bingöl kırsalında güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda yakalandı. 17 kişinin yakalandığını doğrulayan İçişleri Bakanı Muammer Güler, kaçan 1 teröristin yakalanması için başlatılan çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bakan Güler'in bu açıklamasından kısa bir süre sonra son firari de yakalandı.
DİYARBAKIR'DAKİ SALDIRININ FAİLİYDİ
Öte yandan, bu teröristlerden Ozan Alpkaya, Diyarbakır'da 3 Ocak 2008 tarihinde 6'sı öğrenci 7 kişinin öldüğü, 30'u asker 67 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili yargılanmıştı. Kanlı eylemde hayatını kaybeden öğrencilerden birinin annesi olan Oya Eronat, daha sonra AK Parti Diyarbakır Milletvekili olmuştu.
FİRARİLER NEREYE NAKLEDİLECEK ?
nbsp;Adalet Bakanlığı, firari mahkumların yüksek güvenlikli cezaevine nakil edilmesi için çalışma başlattı. Bakanlığın talimatıyla Tekirdağ'a gelecek mahkumlar 2 ve 3 kişilik koğuşlara konulacak.
Yaklaşık 400 kişinin kaldığı Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde F 1 bölümünde örgütsel suçlardan, F 2 bölümünde ise çete suçlarından tutuklu ve hükümlüler yer alıyor. Cezaevinde bir dönem de Ergenekon tutukluları kalmıştı.
Öte yandan, Diyarbakır Cezaevi'nden 300 mahkum Mart 2013'te Tekirdağ F Tipi kampüsü içerisinde yer alan 5 bin kişilik kapalı cezaevine uçakla nakledilmişti.



Kulenin dibinden geçip gittiler, göz göre göre kaçtılar
Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nde terör örgütü mensubu olmaktan yargılanan 14 kişi ile 4 hükümlü nbsp;tünel nbsp;kazarak kaçtı. Firar, sabah sayımında ortaya çıktı. Toplam 8 yüksek güvenlikli koğuş bulunan cezaevinde iki ayrı koğuşta kalan firarilerin, bu iki koğuş arasında bağlantı kurdukları anlaşıldı. Kazılan yeri buzdolabıyla kapattıran mahkumların, bir yıl boyunca çıkardıkları toprağı tuvalete attığı; birkaç defa tıkanan rögar sebebiyle belediyeden vidanjör çağrıldığı öğrenildi. Tünelin toplam 70 metre uzunluğunda ve 65 santimetre genişliğinde olduğu bildirildi.
Firari mahkumların yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Özel harekat timleri, mahkumların tünel çıkışında bıraktığı ayakkabılarını eğitimli köpeklere koklatarak arama çalışmalarına girişti. Adalet Bakanlığı heyeti de Ankara'dan Bingöl'e giderek incelemede bulundu. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, tünelin nasıl fark edilmediğine ilişkin soruya "Birtakım sorular var, bunların aydınlanması için incelemeler derhal başlatılmıştır" cevabını verdi. nbsp;
18 PKK'lı firarinin isimleri:
Osman Kılıç-Bingöl, Ekrem Taş-Bingöl, Diren Yaşa-Diyarbakır, Veli Taşkıran-Diyarbakır, Şeref Gülen-Diyarbakır, Ramazan Benice-Diyarbakır, Rıdvan İpek-Diyarbakır, Ahmet Oyunlu-Diyarbakır, Ali Nergis -Diyarbakır, Diyar Kaydu-Diyarbakır, İbrahim Engin-Diyarbakır, Cemil Doster-Diyarbakır, Ozan Alpkaya-Mardin, Selami Kızıl-Mardin, Emrah Ubiç-Kars, Baran Günana-Kars, Devrim Kavak-Batman, Hüseyin Barsak-Siirt.
Öte yandan firar edenlerden ikisi, 2008 yılında Diyarbakır'da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'na ait servis otobüsüne yönelik 4 polis ile 1 teknisyen yardımcısının şehit edildiği saldırıyla ilgili yargılanıyordu. Haklarında 31'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Ramazan Benice ile Ali Nergiz, karar duruşmasının görülmesinden bir gün önce firar etti. Murat Çaka/İHA


EN UYGUN TARAFI SEÇTİLER
gt; Tünel kazmak için cezaevinin sakin ve yola çıkışı olan batı tarafı seçildi.
gt; Doğu tarafında lojmanlar, güneyde nizamiye, doğuda ise jandarma bölüğü ve açık yamaç vardı.
gt; Koğuştan duvara doğru kazdılar.
gt; Çıkan toprağı tuvalete döktüler.
gt; Bahçeyi ve duvarı aşan tünel, gözetleme kulelerinin altından geçti.
gt; Kuleye 30 metre mesafedeki çitin bitiminde tünelin ucu açıldı.
gt; Tünelden çıkanlar, çalılıklarda elbiselerini ve ayakkabılarını değiştirdi.
gt; Kıyafet değişikliği, cezaevi dışından yardım aldıklarına işaret.
gt; Özel harekat ekipleri, firarilerin kıyafetlerini iz takip köpeklerine koklatarak aramaya başladı.
gt; Ankara'dan gelen heyet tünelin fiziki incelemesini yaptı.
gt; Cezaevi personeli ve nöbetçiler hakkında inceleme başlatıldı.



nbsp;Kulenin dibinden göz göre göre kaçmışlardı, 1 günde yakalandılar



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...