Kozmik oda soruşturmasında gelişme

/ Kaynak: CHA
Kozmik oda soruşturmasında gelişme

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / CHA

Başbakan Yardımıcısı Bülent Arınç'a yönelik suikat iddialarıyla başlatılan 'kozmik oda' soruşturması derinleştiriliyor.

Soruşturmayı yürüten Ankara Başsavcılığı, Ergenekon davasına bakan mahkemeden mühimmat ve suikast lsitelerini istedi. Dosyalar arasındaki bağlantıları araştırmak için Emniyet bünyesinde iki ayrı ekip oluşturuldu. Ankara Başsavcılığı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast girişimi iddialarının ardından, 4 yıl önce başlatılan 'Kozmik Oda' soruşturmasının kapsamını genişletme kararı aldı. Bu kapsamda Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden mühimmat listesi, suikast listesi ve benzeri evrakı istedi. Soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Bilgili, belgelerde yer alan bilgilerin araştırılması için Emniyet'ten de taleplerde bulundu. Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde de iki ayrı ekip oluşturuldu. Ekiplerden dokümanlardaki olaylara yönelik araştırma yapması istendi. Bilgili'nin bu yöntemle belgelerin doğruluğunu çapraz olarak onaylatmak istediği ifade ediliyor.


MALATYA'DAKİ MAHKEME DE İSTEMİŞTİ
Malatya'daki Zirve Yayınevi davasına bakan mahkeme de Kozmik Oda belgelerini talep etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gönderilen belgeler Zirve dosyasına eklendi. Bu gelişme üzerine Savcı Bilgili de iki dava arasındaki bağlantıları incelemeye başladı.
2009'da Bülent Arınç'ın evinin önünde muvazzaf askerlerin eve ait krokilerle yakalanması sonrasında soruşturma başlatılmış ve 'Kozmik Oda' olarak adlandırılan Genelkurmay Seferberlik Tetkik Kurulu'nda arama yapılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...