Kobani son dakika haberleri

Kobani son dakika haberleri

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kobani'ye destek için düzenlenen eylemlerde birçok kişi hayatını kaybetti. Kobani ile ilgili son dakika gelişmeleri ve detayları haberimizde.

Kobani'ye destek için düzenlenen eylemlerde birçok kişi hayatını kaybetti. Diyarbakır, Van, Batman, Siirt, Muş, Mardin'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Şırnak'ın Cizre İlçesinde Işid'in Kobani'ye yönelik saldırıları protestosu devam ediyor. İki günden bu yana hayatını durduğu kent merkezinde eylemler ilçenin geneline yayıldı. Cizre'de Cudi,Sur,Nur,Yafes,Kale,Dağ Kapı ve Konak Mahallesinin ara sokaklarında toplandıktan sonra Uluslararası E-24 karayolu ve ilçedeki ana caddelere çıkan yüzleri maskeli guruplar yola barikatlar kurup yolu trafiğe kapattı.Eylemciler caddeden geçen araçlarda da kimlik kontrolü yaptı. Topyekun sokaklara çıkan Cizreliler, IŞİD'in saldırılarını tencere ve tavalara vurarak protesto etti. İlçenin genelinde eylemler devam ederken,Kale Mahallesinde bulunan Ak Parti ilçe Binasına Molotof kokteylleri ile saldırmak isteyen yüzleri maskeli bir guruba Ak Partililer havaya ateş açarak göstericilere engel oldu.Öte yandan Kale,Dağkapı Mahalleleri ile Yafes Caddesinde izinsiz gösteri yapmak isteyen göstericilere tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti.Polisin müdahalesine göstericiler ses bombası,havai fişek ve Molotof kokteylleri ile saldırdı.İlçede iki günden bu yana devam eden olaylar devam ediyor .

Kobani son dakika haberleri

İzmir'de, Suriye'nin Kobani kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarını protestosunda bir kişi kafasından yaralandı. Yurt genelinde devam eden Suriye'nin Kobani kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarını protestosu İzmir'in çeşitli noktalarında da vardı. Bayraklı, Narlıdere, Menemen ve Bornova'daki göstericiler kısa süre polis ile çatıştı. Bornova İlçesi Doğanlar Mahallesi'ndeki göstericiler ile polis arasındaki çatışmada 38 yaşındaki Ekrem Kaçaroğlu, kafasından yaralandı. Ağır yaralı Kaçaroğlu, ambulans ile Ege Üniversitesi Hastkanesi'ne kaldırılırken tedavi altına alındı. Ekrem Kaçaroğlu'nun çekilecek tomografi sonucu, ne ile yaralandığı tespit edilecekken emniyet yetkilileri yaptığı açıklamada, olayla ilgili soruşturma açıldığını bildirdi. Halkların Demokratik Partisi İl Eş Başkanı Cavit Uğur ise twitter hesabından "Bornovada'ki eylemde 38 yaşındaki Ekrem Kaçaroğlu polis tarafından vurulmuştur. ağır yaralı" ve " Doğanlar'da vurulan Ekrem'in gerçek mermiyle vurulduğu kesinleşti. Mermi gözüne isabet etmiş. Ameliyata alındı. Durumu ağır" diye açıklama yaptı. Öte yandan şu ana kadar, Kadifekale Semti'ndeki bir kurumun bahçesinde bulunan direkteki Türk bayrağını indirmek isteyen 10 kişinin de aralarında bulunduğu, toplam 16 kişi gözaltına alındı. nbsp;

nbsp;İSTANBUL'da meydana gelen olaylarla ilgili olarak İstanbul Valiliği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarının bir çok ilçede protesto edilmesi ve sonrasındaki olaylarla ilgili yapılan açıklamada 98 gösterici gözaltına alındığı, 8'i Polis Memuru olmak üzere toplam 30 kişi yaralandığı belirtildi. Açıklama şöyle; " 07.10.2014 Salı günü ilimizde meydana gelen kanun dışı gösteriler sebebiyle Arnavutköy, Ataşehir, Bağcılar, Başakşehir, Beyoğlu, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Kağıthane, Küçükçekmece, Maltepe, Sultanbeyli, Sultangazi, Sancaktepe, Ümraniye ve Zeytinburnu ilçelerimizde meydane gelen olaylara güvenlik kuvvetlerimiz tarafından müdahalede bulunulmuş olup şu an itibariyle olaylar kontrol altına alınmıştır. Çıkan olaylar sebebiyle 98 gösterici gözaltına alınmış, 8'i Polis Memuru olmak üzere toplam 30 kişi yaralanmıştır." nbsp;

Kobani son dakika haberleri Yaklaşık 20 gündür bölgede süren çatışmalar, şiddetini arttırıyor. Kobani'ye yaklaşan IŞİD güçleri ile silahlı Kürt gruplar arasında sokak çatışmaları yaşanıyor.MürşitpınarSınır Kapısı yakınındaki bir binadan olayları takip eden AA ekipleri, zaman zaman mermi ve şarapnel parçalarının Türkiye'ye sektiğini gözlemledi. Seken kurşunların birçoğu ise çevredeki binalar ve boş araziye isabet ediyor.Çatışmalardan dolayı bölgeye çok sayıda askeri personel ve zırhlı araç sevk ediliyor, tanklar da sınır hattında mevzi alıyor. Sivil giriş çıkışlarının yasaklandığı bölgede, askeri araçların da akşamları ışıkları kapalı şekilde hareket ettiği görüldü.

Tank ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı

Öte yandan, çatışmalar nedeniyle sınır hattında güvenlik önlemleri artırılırken, Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki tepeye tank ve zırhlı araçlar sevk edildi.Yaklaşık 20 askeri aracın konuşlandığı tepenin karşısındaki Kobani'de ise çatışmalar nedeniyle özellikle kentin doğu bölgesinden dumanlar yükselmeye devam ediyor.Bu arada güvenlik güçleri de çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle "can güvenliği" olmadığı gerekçesiyle sivil araç ve vatandaşların Yumurtalık kavşağının ilerisine geçmesine izin vermedi.

Bayrak astılar

Terör örgütü IŞİD, Halep'e bağlı Kobani (Ayn el Arap) ilçesinin doğu bölgesindeki bir binaya da kendi bayrağını astı. Bazı Kürt gruplarla IŞİD arasındaki çatışmalar, Suruç ilçesine yakın bölgede devam ediyor. Yaklaşık 3 haftadır Kobani'ye saldıran terör örgütünün, ilçenin doğu kesimindeki 4 katlı binanın çatısına kendi bayrağına astığı görüldü.Bu arada iki grup arasındaki şiddetli çatışmalar sınıra yakın mahallelerden de duyuluyor. Kobani'nin üst kesiminde ise PYD'ye ait bayrak görülüyor.Güvenlik güçlerinin sınırdaki önlemleri devam ediyor.Şiddetli sokak çatışmaları Suriye'nin Kobani (Ayn El Arap) kentinin güneydoğusunda Rakka Devrimcileri destekli bazı Kürt grupları ile terör örgütü IŞİD arasında da şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi. nbsp;

Muhalif Rakka Devrimcileri komutanlarından Ebu Seyf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kobani ilçesinin güneydoğusundan girerek yaklaşık 500 metre ilerleyen IŞİD ile muhalif Rakka Devrimcileri destekli bazı Kürt gruplar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını söyledi."Kobani de Suriye toprağının bir parçası, biz vatanın bütünlüğü için savaşıyoruz" diyen Ebu Seyf, IŞİD'in Kobani'nin güneydoğu kesimlerindeki bazı mahallelerin denetimini sağladığını ve bölgede şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını belirtti.IŞİD'le bir aydan bu yana Kobani ve çevresinde çatıştıklarını dile getiren Ebu Seyf, "Kobani ve çevresindeki çatışmalarda 540 IŞİD militanını öldürdük. IŞİD militanı 130 kişinin cesedi hala elimizde" ifadelerini kullandı.Rakka Devrimcilerinin Kobani'yi terk ettiği yönünde çıkan haberleri yalanlayan Ebu Seyf, "Bazı basın yayın organlarında Rakka Devrimcilerinin Kobani'yi terk ettiği yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor. Biz burada şerefimizle vatan topraklarını dışarıdan gelen terör örgütlerinden korumak için savaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Kobani son dakika haberleri IŞİD tanklarına karşı koyacak silahları bulunmadığını vurgulayan Ebu Seyf, şunları kaydetti:

"Onlara karşı hafif silahlarla mücadele ediyoruz. IŞİD tanklarını RPG ile vurmaya çalışıyoruz. Kanımızın son damlasına kadar IŞİD'le mücadelemizi sürdüreceğiz."Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının ilçenin farklı kesimlerinde IŞİD'e yönelik operasyonlarında bazı tank ve araçları imha ettiğini belirten Ebu Seyf, "Koalisyon güçlerinin saldırıları yetersiz ve terör örgütüne ölümcül saldırılar düzenlemiyorlar" diye konuştu.

IKBY milletvekilleri Kobani'ye gidecekIrak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) bir grup milletvekilinin, incelemelerde bulunmak üzere Kobani'ye (Ayn El Arap) gideceği bildirildi. IKBY Parlamento Sekreteri Fahreddin Kadir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milletvekillerin, mensup olduğu siyasi partileri temsilen Kobani'ye giderek, yaşanan insani durumu yerinde inceleyeceğini söyledi. Çatışmaların başından beri Kobani'ye büyük bir "duyarlılık gösterdiklerini" ifade eden Kadir, bölgedeki incelemenin ardından heyetin hazırlayacağı "insani durum raporu"na göre, parlamento olarak bazı kararlar alacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Terör örgütü IŞİD'in, Rojava'daki saldırıları başladığı zaman bir açıklama yayınlayarak, yabancı ülkeler ile uluslurarası sivil toplum kuruluşlarına Kobani halkı için yardım çağrısında bulunduk. Çağrımızı tekrarlıyoruz. Ulusal ve uluslararası tüm kurum ve kuruluşların, Kobani'ye yardım noktasında insani sorumluluklarını yerine getirmelerini istiyoruz."

IKBY'li heyetin Türkiye'den geçerek bölgeye gitmeye çalışacağı ifade edildi.

Kobani son dakika haberleri

Türkiye'ye geldiler

Kobani ilçesindeki çatışmalardan kaçan bir grup Suriyeli Kürt, sınır hattından zırhlı araçlar eşliğinde Türkiye'ye alındı.AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar gün boyu devam etti. Çatışmalardan kaçan bir grup Suriyeli Kürt, Büyük Kendirci karşısında toplandı. Yardım isteyen grup, zırhlı araç eşliğinde Türkiye'ye alındı. Kamyona bindirilen sığınmacılar daha sonra Suruç'taki geçici barınma merkezine götürüldü.Çatışmalara yaralanan ve Mürşitpınar Sınır Kapısı'na getirilen 14 kişi de 112 Acil Servis ekiplerince Suruç Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bu arada sınıra yakın bölgede bekleyen ve uyarılara rağmen dağılmayan bir gruba müdahale edildi. Yumurtalık mevkisinden de gün içerisinde 250 kişinin Türkiye'ye giriş yaptığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...