Koalisyonun saldırıları IŞİD'i büyüttü

Koalisyonun saldırıları IŞİD'i büyüttü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Sivil halka klor gazı ve varil bombası kullandığını yalanlayan Beşar Esad, "ABD operasyonları yüzünden terör örgütüne her ay binlerce kişi katılıyor" dedi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD öncülüğündeki operasyonların IŞİD'i büyüttüğünü belirterek, "Her ay örgüte Suriye'den bin kişi katılıyor. Irak ve Libya'da IŞİD büyüyor" dedi. American CBS televizyonunda Charlie Rose'a konuşan Esad, IŞİD'in, bu ülkenin siyasi sistemi ile Vehhabi ideolojisinin birleşmesinden beslendiğini öne sürdü. Esad, Suriye ordusunun klorin gazı ve varil bombaları kullandığı iddialarının hatırlatılması üzerine de "Klorin gazı kullanıldığı iddiaları Suriye'ye karşı art niyetli bir propaganda. Klorin askeri bir gaz değil her yerden satın alabilirsiniz ve etkili bir silah da değil" ifadesini kullandı. Varil bombası iddialarını ise doğrudan yalanlamayan Esad, "Varil bombası diye adlandırılan bir şey yok. Bombalarımız var ve tüm bombalar öldürmek için" dedi. Esad, Rusya ve İran'ın, Suriye'ye verdikleri destek karşılığında ne istediklerini sorulması üzerine de bu ülkelerin bölgede istikrar peşinde olduklarını iddia etti. "Hangi durumda görevden ayrılmayı düşünürsünüz?" sorusu üzerine de Esad, "Suriye halkının desteği giderse, Suriye'nin çıkarlarını ve değerlerini temsil etmediğimi düşünürsem görevi bırakırım" diye konuştu.

İDLİB SOKAKLARI CESET KAYNIYOR

Suriye'de?El Nusra'nın İdlib şehrini ele geçirmesinin ardından rejime ait savaş uçakları bomba yağdırıyor. Sokaklarda çok sayıda Esad'ın askerine ait cesetler bulunurken, sivil halk bölgeyi terk etmeye çalışıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...