Kılıçdaroğlu: Irak'taki Türkler için BM'yi ayaklandırın!

Kılıçdaroğlu: Irak'taki Türkler için BM'yi ayaklandırın!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Irak'ta yaşanan son gelişmeleri, Türk vatandaşlarının rehin alınmasını, Balyoz tahliyelerini değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Irak'ta yaşanan son gelişmeleri, Türk vatandaşlarının rehin alınmasını, Balyoz tahliyelerini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, 4 bakanla ilgili komisyonun kurulamamasını da eleştirdi. CHP liderinin açıklamaları özetle şöyle: "100'e yakın Türk Musul'da rehin alındı. 300 bine yakın Türkmen de açık ve korumasız alanda destek bekliyor. Ben çağrıda bulunuyorum: Merkezi Irak yönetimiyle, bölgesel Kürt yönetimiyle görüşün ve oradaki Türklerin güvence altına alınması için çalışın. BM'yi harekete geçirin. İnsani yardımlar için gerekirse Zaho'da merkez kurun. Uluslararası kuruluşları harekete geçirmeliyiz. AYM Balyoz kararını oy birliği ile aldı. Ankara'da hakimler var dedirten Anayasa Mahkemesi'ne şükranlarımı sunuyorum. Aradan 51 gün geçti, 4 bakanla ilgili komisyon kurulmadı. Cemil Çiçek'e sormak istiyorum... 4 bakanın rüşvet aldığı iddiası varken parlamentonun itibarını ayaklar altına alma yetkin var mı? 12 Eylül mahkûmiyetleri göstermelik, hapse girmeyecekler..."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...