Kiğılı'dan Galatasaray'a ağır eleştiri!

/ Kaynak: AA
Kiğılı'dan Galatasaray'a ağır eleştiri!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Fenerbahçe Kulübü Başkan Abdullah Vekili Kiğılı: '(Bruma'yı Gaziantepspor'a kiralama planı) Nerede bu tür şeyler varsa hep Galatasaray'dan çıkar.'

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, Galatasaray Kulübü'nün yabancı kontenjanında yer açmak için sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan futbolcusu Bruma'yı sezon sonuna kadar Gaziantepspor'a kiralama planını eleştirerek, "Nerede bu tür şeyler varsa hep Galatasaray'dan çıkar" dedi. nbsp;Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nın ardından basın mensuplarıyla sohbet eden Kiğılı, sarı-kırmızılı kulübün Bruma için düşündüğü tasarrufla ilgili soru üzerine esprili bir şekilde şu ifadeleri kullandı: nbsp;"Nerede etik olmayan davranış varsa hepsi ordan çıkar. Sonra da mikrofonu seven basın sözcüsü çıkar, 'Galatasaray hep etik içinde' der. Ne diyeyim kardeşim, söyleyecek laf yok. Nerede bu tür şeyler varsa hep Galatasaray'dan çıkar. Bu hafta Gaziantepspor maçı var..."
Geçen yıl da aynı şeylerin yaşandığını savunan Kiğılı, "Orduspor'la Culio olayı, Amrabat konusu... Devam ediyor örnekler. Türkiye'nin en büyük etik kulübü olduğu için normal karşılıyoruz. Sayın basın sözcüsü Şükrü Ergün'e saygılar sunuyorum. O devam etsin, etik olduğuna devam etsin" ifadelerini kullandı.
Kadıköy'e geldiklerinde Galatasaraylı yöneticilere oldukça misafirperver davrandıklarının ifade edilmesi üzerine Fenerbahçe Başkan Vekili, "Daha ne yapayım? Yemek yedik, aşağıya kadar uğurladık. Geç kaldılar yarım saat başlarında bekledim. Bunların hepsi arkadaşlarım, federasyondayken beraber çalıştığım insanlar var" diye konuştu.
Son Trabzonspor maçında otobüse kadar gittiğinin hatırlatılması üzerine de Kiğılı, "Bende kavga olmaz. Ben kibar, centilmen bir adamım. Benim hiç gördünüz mü kimseyle kavga ettiğimi?" ifadelerini kullandı.
Beşiktaş'ın sezonun ikinci yarısında maçlarını oynayacağı stat konusunun hatırlatılması üzerine de Kiğılı, "İlk ben çıktım 'kapımız açık' dedim. Her zaman açık" diye görüşlerini aktardı.
- İsminin başkanlık için geçmesi
Kiğılı, Yargıtay kararının ardından gelinen süreçte isminin kulüp başkanlığı için geçtiği kaydedilerek, bu konudaki düşüncesinin sorulması üzerine "Başkan buradayken bu konuşmaları yapmak için çok erken" diye konuştu.
Gelişmelere göre karar vereceklerini kaydeden Kiğılı, şunları kaydetti:
"Bu tür konuşmalar için çok erken. Başkan buradayken bu konuşmaları yapmak için erken. Tüzüğün maddesi belli. Böyle bir şey olduğu zaman oturup ne yapacağımıza o gün karar veririz. Bugünden yanlış olur. Yürürlükte olan bir şey var. Başkan vazifesini yapıyor. Fenerbahçe'nin bir tüzüğü var. Yönetim kurulu tüzük neyi gerektiriyorsa o tüzüğe göre hareket etmek mecburiyetinde. Böyle bir durum olduğu taktirde tüzük ne yazıyorsa onu uygulayacaksın, yapacağımız bir şey yok."
- "Sezon yeniden başlıyormuş gibi düşünüyoruz"
Abdullah Kiğılı, devre arası dönemde rakiplerinin, arada 8 puanlık fark yokmuş gibi iddialı açıklamalar yaptığının ifade edilmesi üzerine de, futbol takımının şampiyonluk hedefi konusunda sezonun ikinci yarısı için şunları söyledi:
"Biz memnun oluyoruz. Sekiz puan farkı zaten görmüyoruz. Sezonu sanki tekrar ikinci yarı yeniden başlıyormuş gibi görüyoruz. Her şey tamam. Bizim bütün sıkıntımız federasyonun ceza talimatını değiştirmesi. (Çirkin ve kötü tezahürat konusundaki kural) Eskiden 120 saniyeydi, o da kalktı. Bizim de bütün limitimiz, kredimiz bitti. Bundan sonra artık Fenerbahçe Kulübü taraftarının yapması gereken belli. Yoksa sıkıntı verecek, hasılatlar düşecek."
- "Fenerbahçe'nin nerede eksiği var?"
Fenerbahçeli yönetici, devre arasında transfer yapmamalarının her şeyin yolunda gittiğini mi gösterdiği sorusuna, "Nereye yapalım? Fenerbahçe'nin nerede eksiği var? 24 kişilik kadromuz var. Ersun hoca neyi nereye sığdıracağını bilemiyor" cevabını verdi.
Kiğılı, daha sonra da esprili bir şekilde soruyu yönelten muhabire, "Sen şöyle yapmamızı istiyorsun, ben anladım. Galatasaray gibi hareket etmemizi istiyorsun. Verelim birisini... Bizde de öyle ayağı kırılan yok. Allah muhafaza..." dedi.
Bruma konusunun tekrar hatırlatılması üzerine Kiğılı, "Dün Mete Düren zaten açıkladı. Mete Düren bizim adımıza basın sözcülüğünü zaten yapıyor" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...