Kar yağışı etkisini gösterdi, İstanbul'da okullar kar tatili olacak mı?

Kar yağışı etkisini gösterdi, İstanbul'da okullar kar tatili olacak mı?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İstanbul'da kar yağışı etkisini giderek arttırıyor. İstanbul Valiliği henüz kar tatiline ilişkin açıklama yapmış değil. Milyonlarca öğrenci ve velinin aklında ise tek soru var: İstanbul'da okullar tatil olacak mı?

İstanbul’da bugün ve yarın yağması beklenen kar  nedeniyle belediye, güvenlik ve ilgili kurum ekipleri, teyakkuza geçti.

AA muhabirine açıklamada bulunan İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü  yetkilisi, “Bugün öğleden sonrası için yağmur şeklindeki yağışın, öğleden sonra  karla karışık yağmur şekline dönüşmesini bekliyoruz. Akşam saatlerinden sonra  İstanbul genelinde aralıklarla kar sağanakları şeklinde yağışlarımız sürecek.  Kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde 5 santimetreye kadar örtü yapabilecek,  kıyılarda örtü yapmasını beklemiyoruz. Bunun yanında kar yağışı, kuvvetli kuzey  rüzgarlarıyla birlikte olacak. Şu andaki bilgilere göre, herhangi bir yoğunlaşma  olmayacak. Yarın sabah ile öğle arası kritik bizim için. Sonrası için ciddi bir  şey beklemiyoruz.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM)  yapılan açıklamada ise bugün yağmur şeklinde devam eden yağışın, öğle  saatlerinden sonra karla karışık yağmur (sulu kar) ve kar şekline dönüşeceği ve  Çarşamba sabah saatlerine kadar da kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı  kar şeklinde devam edeceği uyarısı yapıldı.

AKOM’un verilerine göre hava tahmin raporu şöyle:

Bugün en yüksek 6 derece olması beklenen hava sıcaklıklarının, gece -1  seviyesine düşeceği sanılıyor.

Metrekareye 5 ile 18 kilogram yağış düşmesi tahmin edilirken yüzde 65  ila yüzde 95 seviyesinde nem oranı mevcut olacak.

Yarın (Çarşamba) ise gündüz 5 derece olması beklenen hava sıcaklıkları  gece 0 derece olacak. Sıcaklıkların gündüz 5 dereceye kadar yükselme beklentisi  var.

Yarın, metrekareye düşecek yağış oranının da 1 ila 3 kilogram arasında  olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul’un yüksek ve daha çok kuzey kesimlerinde yoğunlaşması  beklenen kar örtüsünün, yer yer 5 santimetreyi bulması bekleniyor.

Belediye, güvenlik, Karayolları ve ilgili diğer kurumların ekipleri  hazır bekletilirken, vatandaşlardan don, buzlanma ve yoğun kar ihtimaline karşı  trafiğin aksamaması için dikkatli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İstanbul için kar yağışı uyarısı şöyle: 

“İstanbul’da bugün (12.12.2016 Pazartesi) yağmur şeklinde başlayacak yağışın yarın (13.12.2016 Salı) öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği ve Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor, ancak kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 cm’ye kadar örtü yapabileceği bekleniyor. Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” 

İSTANBUL'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul'da kar yağışının etkisini göstermesiyle öğrenciler okulların tatil olup olmayacağını merak etti. Resmi açıklamanın ilerleyen saatlerde yapılması bekleniyor.

İBB ALARMA GEÇTİ! 145 NOKTADA ARAÇLAR HAZIR

Yarın beklenen kar yağışı öncesi İBB alarma geçti ve vatandaşların kış mevsimini sorunsuz geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda 7 bin personel ve bin 345 araç kötü hava koşullarıyla mücadele için hazır. 145 noktada ise kar küreme araçları görev yapacak.

İstanbul'da güneşli günler yerini yağışlı havaya bırakıyor. Bugün karla karışık yağmur şeklinde başlayacak yağış geceden itibaren kar yağışına dönüşecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de kar öncesi İstanbul için uyarı yaptı. Yapılan açıklamada, "İstanbul'da bugün yağmur şeklinde başlayacak yağışın öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmura döneceği ve yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgârlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor" denildi. 'Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor' denilen açıklamada, "Ancak kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 cm'ye kadar örtü yapabileceği bekleniyor. Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri yer aldı.

7 BİN PERSONEL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise kar yağışı öncesi vatandaşların kış mevsimini sorunsuz şekilde geçirebilmeleri için hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda tüm ekipler 7/24 görev başında

olacak. Kış mevsimi boyunca 7 bin personel ve bin 345 araç kötü hava koşullarıyla mücadele için hazır bulunacak. Yaklaşık 145 köyde de kar küreme araçları görev yapacak. İstanbul'un 43 noktasında buz önleme ve uyarı sistemi bulunacak. Henüz pilot olarak uygulanan buzlanma solüsyon sistemi de kentin farklı noktalarında uygulamaya konulacak. İBB tedbirlerinde vatandaşların kış şartlarına göre gerekli tedbirleri alarak trafiğe kış lastiği olmadan çıkmamaları konusunda da uyarıda bulundu.

BİN 345 ARAÇ 7/24 ÇALIŞACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi karla mücadele kapsamında 345 araçla 7 gün 24 saat boyunca hizmet verecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...