Kadın milletvekillerinden 'küfür'e tepki

Kadın milletvekillerinden 'küfür'e tepki

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Meclis'te kullanılan küfürlere tepkilerini kırmızı fular takarak dile getiren kadın milletvekilleri, erkekleri de kırmızı kravat takmaya davet etti.

TBMM Genel Kurulu'nda kullanılan küfürlere yönelik tepkilerini kırmızı fular takarak dile getiren kadın milletvekilleri, erkek milletvekillerini de kırmızı kravat takmaya davet etti. nbsp;Genel Kurul'da son zamanlarda kullanılan küfürlere yönelik tepkilerini kırmızı fular takarak dile getiren kadın milletvekilleri, kendilerini destekleyen erkek milletvekillerini de kırmızı kravat takmaya davet etti. nbsp;TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, beraberinde AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve bazı kadın milletvekilleriyle Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. nbsp;Basın kapalı gerçekleşen ve 25 dakika süren görüşmenin ardından Çiçek, konuyla ilgili görüşlerini daha önce ifade ettiğini söyledi. nbsp;
"TBMM'de küfür asla kullanılmamalıdır"
Öte yandan, 24. dönem kadın milletvekilleri, TBMM içinde ve Genel Kurul'da siyaset adına yapılan nezaket dışı her hakareti ve küfrü reddettiklerini açıkladı. nbsp;Kadın milletvekilleri adına yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi: nbsp;" TBMM içinde ve Genel Kurul'da siyaset adına yapılan nezaket dışı her hakareti, her küfrü reddediyoruz. Çok çirkin bulduğumuzu ifade ediyoruz. Bir kadın ve milletin vekilleri olarak rica ediyoruz: Lütfen kaba kuvvet kullanmayın; lütfenküfür etmeyin; lütfen küfürlerinizde kadını kullanmayın; lütfen sosyal medyada da bu konularda aynı hassasiyeti gösterin. Bu çağrımız hiç kimseyi ve hiçbir partiyi hedeflememektedir. Biz fiilin, kaba ve yaralayıcı sözlerin karşısındayız. Bilinmeli ki, biz hiç kimsenin başının üstünde değil, hemen omuzlarının yanında olmak istiyoruz. Ne bir adım önde ne de bir adım arkada. TBMM her düşüncenin tartışılabileceği bir mekandır. Ama TBMM'de küfür asla ve asla kullanılmamalıdır." nbsp;
Kırmızı eşarp takan kadın milletvekillerinin, Genel Kurul'da tanık oldukları çirkin davranış ile sözleri protesto ettiği bildirilen açıklamada, konuya ilişkin tüm siyasi partilerin genel başkanları ile görüşme gerçekleştirileceği belirtildi.
Genel Kurul'da kırmızı fularlı tepki nbsp;
Bu arada bazı kadın milletvekilleri, 2014 Bütçesi'nin görüşülmesi sırasında, Genel Kurul salonunda yaşanan tartışmalardaki dil, üslup ve küfrü, kırmızı fular takarak protesto etti.
Genel Kurul'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de AK Parti'li milletvekilleri tarafından verilen kırmızı fuları taktı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...