İzmir'de korkunç römorkör faciası, 10 şehit

İzmir'de korkunç römorkör faciası, 10 şehit
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İzmir Alaybey Askeri Tersanesi'nde havuzda bakımı yapılan TCG Değirmendere römorkörü yan destek kalasları kırılınca 20 saniyede suya gömüldü.

Bir astsubay, sekiz er ile iki işçi şehit oldu. G.Kurmay ve savcılık inceleme başlattı. İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Alaybey Askeri Tersanesi'nde bakımı yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen 'TCG Değirmendere' adlı römorkör, bilinmeyen bir nedenle yan yattı. 20 saniyede denize batan römorkörde bir astsubay, yedi er ve iki tershane işçisi şehit oldu. G.Kurmay ve savcılık, faciayla ilgili adli ve idari inceleme başlattı. nbsp;Alabey Tersanesi'ndeki dev havuzda bakımı yapılan Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait 'TCG Değirmendere' römorkörü dün öğle saatlerinde denize indirilmek istendi. Ama havuzda 20 saniyede yan yatan römorkördeki altı asker denize atlayıp kurtuldu. Bu askerlerden 5'i Devlet Hastanesi'ne, diğeri Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. nbsp;Tersanede yan yatan Değirmendere römorkörunun içinde ve altında kalan asker ve işçilerin kurtarılması için alarma geçildi. Alsancak Limanı'n-dan gemiyi normal konumuna getirmesi için dev yüzer vinç getirildi. Bu arada askerler, geminin makine dairesinden üç asker ve bir sivil tersane işçisini yaralı olarak çıkardı. Yaralılar birlikte yapılan ilk müdahaleden sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'na kaldırıldı. Yaklaşık yarım saat sonra iki kişi daha makine dairesinden çıkarılarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'he kaldırıldı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...