İzmir Çeşme'de kaçakçıların botu battı, 3 kişi öldü

/ Kaynak: AA
İzmir Çeşme'de kaçakçıların botu battı, 3 kişi öldü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında kaçakların bulunduğu lastik botun batması sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çeşme'nin Ovacık Çatalazmak mevkisinde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan kaçakların bulunduğu lastik botun patladığını söyledi. Aralarında Suriye uyrukluların da bulunduğu kaçaklardan 2'sinin öldüğünü, 29 kişinin de Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldığını ifade eden Toprak, "Ekipler, denizde arama tarama faaliyetini sürdürüyor. İlk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 29 kişi kurtarıldı. Çalışmalar devam ediyor" dedi.
1 kişinin cesedine daha ulaşıldı
Bölgede çalışmalarını yoğunlaştıran Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı ekipleri, 1 kişinin daha cesedine ulaştı. Ölenlerden 2'sinin kadın, 1'inin çocuk olduğu belirtildi. nbsp;Kazada sağ olarak kurtarılanlar ise İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Kaçakların büyük çoğunluğunun Suriye, Burma ve Afganistan uyruklu olduğu öğrenildi.
Olayın ardından kaçan 7 kişi yakalandı
Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı ekiplerinin çalışması sonucu karaya çıkarılan 2 kadın ve 1 erkek çocuğun cesetleri, cumhuriyet savcısı Davut Yılmaz tarafından incelendi. Daha sonra ambulansa konulan cesetler, otopsi için Çeşme Devlet Hastanesi morguna götürüldü. nbsp;Bölgede çalışmalarını sürdüren güvenlik güçleri, olayın ardından kaçan 7 kişiyi, Ovacık köyünün Çatalazmak mevkisinde saklandığı evde yakaladı. Kaçaklar, ifadeleri alınmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. Halen kayıp olan 4 kişinin bulunması için de Çeşme ile Sakız adası arasındaki bölgede çalışmalar sürdürülüyor. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...