İstanbul'un ormanları Ayda Teyze'ye emanet

/ Kaynak: İHA
İstanbul'un ormanları Ayda Teyze'ye emanet

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

İstanbul Aydos Ormanlarında yaşayan Ayda teyze, kocasıyla birlikte 30 yıldır dürbünle duman avcılığı yaparak İstanbul'un ormanlarına sahip çıkıyor.

İstanbul'un oksijen deposu Aydos ormanlarında yangın gözetleme kulesinde görev yapan 55 yaşındakiAyda Kır gençlere taş çıkartıyor. 60 yaşındaki kocasının emekli olmasından sonra bayrağı devralan Ayda Kır, yaklaşık 30 yıldır ormanı gözleyip duman gördüğünde telsizle merkeze bildiriyor. "Sultanbeyli, Uzundere, Kayışdağı civarını biz gözetliyoruz. Aydos ormanları bize emanet. Eşim ile sürekli buradayız. İznimiz bile yok. Birimiz yorulduğu zaman, diğerimiz gözetliyoruz" diyen Ayda Kır, özellikle piknikçilere çağrıda bulunarak "Daha çok dikkat edin" şeklinde konuştu. Evi de aynı bölgede bulunan Ayda Kır, bir yanında telsiz, iğne oyası yaparken, güvenlik kameralarını da izliyor. Boş vakitlerinde bahçesi ile ilgilenen Kır, bulaşıklarını ise kapısının önündeki deponun çeşmesinde yıkıyor. İlkel yaşam şartlarına rağmen ormanları sevgiyle koruyan Ayda Kır bölgeye geldiklerinde 1 ve 2 yaşlarında olan iki oğlunu adeta kulede büyütmüş. Kır, "Ömrümüz dağlarda geçti. Çocuklar büyüdü evlendi. En büyük temennim çocuklarımın da burada görev yapması" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...