İstanbul'da yarın Okullar Tatil mi? / İstanbul kar tatili var mı? ( Valilik açıklaması son dakika haberleri)

Düzenleyen:
İstanbul'da yarın Okullar Tatil mi? / İstanbul kar tatili var mı? ( Valilik açıklaması son dakika haberleri)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İstanbul’un merkezi ve tüm ilçelerinde bugün öğleden sonra kar yağışı beklendiği açıklandı. Belediye, güvenlik ve ilgili diğer kurumlara bağlı ekipler teyakkuza geçirildi. İstanbul'da yarın okullar tatil edilecek mi? Bugün okullar tatil mi sorusuna tüm öğrenciler merakla cevap arıyordu. İstanbul Valiliği'nden kar yağışısın etkisine göre tatil açıklaması gelecek mi öğrenciler merakla bekliyor... 14 Aralık Çarşamba günü için kar yağışı uyarısının ardından gözler okullarda kar tatili var mı yok mu sorusuna çevrildi. Peki İstanbul'da okullar tatil olacak mı? İstanbul Valiliği, İstanbul'da okulların tatil olup olmayacağını açıkladı mı? Tüm detaylar haberimizde...

İstanbul'da yarın okullar tatil edilecek mi? Bugün okullar tatil mi sorusuna tüm öğrenciler merakla cevap arıyordu. İstanbul Valiliği'nden kar yağışısın etkisine göre tatil açıklaması gelecek mi öğrenciler merakla bekliyor...13 Aralık salı ve 14 Aralık Çarşamba günü için kar yağışı uyarısının ardından gözler okullarda kar tatili var mı yok mu sorusuna çevrildi.  İstanbul'da kuvvetli kar yağışı görüleceği uyarısında bulunuldu.  beklenen kar yağışı, çarşamba sabahına kadar sürecek. İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle henüz okulların tatil olacağı yönünde bir karar vermedi. Kar yağışının şiddetine göre, İstanbul Valiliği'nin okulların tatil olup olmayacağıyla ilgili bir karar alması bekleniyor. stanbul'da yarın (13 Aralık 2016) ve çarşamba günleri okullarda kar tatili var mı? Kar yağışı öncesi İBB alarma geçti. Bu kapsamda 7 bin personel ve bin 345 araç kötü hava koşullarıyla mücadele için hazır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da kar yağışının saat 12.00'den sonra başlayacağı ve saat 15.00 itibariyle ise etkisini arttıracağını açıkladı.

KAR YAĞIŞI NEDENİYLE OKULLAR TATİL Mİ?
İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle okulların tatil olup olmayacağıyla ilgili olarak açıklama yapmadı. 

İstanbul'da yarın Okullar Tatil mi? / İstanbul kar tatili var mı? ( Valilik açıklaması son dakika haberleri)
KAR İSTANBUL'UN KAPISINA DAYANDI
İstanbul’un merkezi ve tüm ilçelerinde bugün öğleden sonra kar yağışı beklendiği açıklandı. Belediye, güvenlik ve ilgili diğer kurumlara bağlı ekipler teyakkuza geçirildi. İstanbul’da bugün ve yarın yağması beklenen kar nedeniyle belediye, güvenlik ve ilgili kurum ekipleri, teyakkuza geçti. AA muhabirine açıklamada bulunan İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilisi, “Bugün öğleden sonrası için yağmur şeklindeki yağışın, öğleden sonra karla karışık yağmur şekline dönüşmesini bekliyoruz. Akşam saatlerinden sonra İstanbul genelinde aralıklarla kar sağanakları şeklinde yağışlarımız sürecek. Kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde 5 santimetreye kadar örtü yapabilecek, kıyılarda örtü yapmasını beklemiyoruz. Bunun yanında kar yağışı, kuvvetli kuzey rüzgarlarıyla birlikte olacak. Şu andaki bilgilere göre, herhangi bir yoğunlaşma olmayacak. Yarın sabah ile öğle arası kritik bizim için. Sonrası için ciddi bir şey beklemiyoruz.” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan açıklamada ise bugün yağmur şeklinde devam eden yağışın, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur (sulu kar) ve kar şekline dönüşeceği ve Çarşamba sabah saatlerine kadar da kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar şeklinde devam edeceği uyarısı yapıldı.

AKOM’un verilerine göre hava tahmin raporu şöyle:

Bugün en yüksek 6 derece olması beklenen hava sıcaklıklarının, gece -1 seviyesine düşeceği sanılıyor. Metrekareye 5 ile 18 kilogram yağış düşmesi tahmin edilirken yüzde 65 ila yüzde 95 seviyesinde nem oranı mevcut olacak. Yarın (Çarşamba) ise gündüz 5 derece olması beklenen hava sıcaklıkları gece 0 derece olacak. Sıcaklıkların gündüz 5 dereceye kadar yükselme beklentisi var. Yarın, metrekareye düşecek yağış oranının da 1 ila 3 kilogram arasında olacağı tahmin ediliyor. İstanbul’un yüksek ve daha çok kuzey kesimlerinde yoğunlaşması beklenen kar örtüsünün, yer yer 5 santimetreyi bulması bekleniyor. Belediye, güvenlik, Karayolları ve ilgili diğer kurumların ekipleri hazır bekletilirken, vatandaşlardan don, buzlanma ve yoğun kar ihtimaline karşı trafiğin aksamaması için dikkatli olmaları istendi.


İstanbul'da yarın Okullar Tatil mi? / İstanbul kar tatili var mı? ( Valilik açıklaması son dakika haberleri)

İBB ALARMA GEÇTİ! 145 NOKTADA ARAÇLAR HAZIR
Yarın beklenen kar yağışı öncesi İBB alarma geçti ve vatandaşların kış mevsimini sorunsuz geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda 7 bin personel ve bin 345 araç kötü hava koşullarıyla mücadele için hazır. 145 noktada ise kar küreme araçları görev yapacak. İstanbul'da güneşli günler yerini yağışlı havaya bırakıyor. Bugün karla karışık yağmur şeklinde başlayacak yağış geceden itibaren kar yağışına dönüşecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de kar öncesi İstanbul için uyarı yaptı. Yapılan açıklamada, "İstanbul'da bugün yağmur şeklinde başlayacak yağışın öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmura döneceği ve yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgârlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor" denildi. 'Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor' denilen açıklamada, "Ancak kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 cm'ye kadar örtü yapabileceği bekleniyor. Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri yer aldı.

7 BİN PERSONEL
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise kar yağışı öncesi vatandaşların kış mevsimini sorunsuz şekilde geçirebilmeleri için hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda tüm ekipler 7/24 görev başında olacak. Kış mevsimi boyunca 7 bin personel ve bin 345 araç kötü hava koşullarıyla mücadele için hazır bulunacak. Yaklaşık 145 köyde de kar küreme araçları görev yapacak. İstanbul'un 43 noktasında buz önleme ve uyarı sistemi bulunacak. Henüz pilot olarak uygulanan buzlanma solüsyon sistemi de kentin farklı noktalarında uygulamaya konulacak. İBB tedbirlerinde vatandaşların kış şartlarına göre gerekli tedbirleri alarak trafiğe kış lastiği olmadan çıkmamaları konusunda da uyarıda bulundu.

İstanbul'da yarın Okullar Tatil mi? / İstanbul kar tatili var mı? ( Valilik açıklaması son dakika haberleri)

BİN 345 ARAÇ 7/24 ÇALIŞACAK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi karla mücadele kapsamında 345 araçla 7 gün 24 saat boyunca hizmet verecek.

KAR VE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Öte yandan Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl'de yer yer yoğun kar ve kuvvetli rüzgar bekleniyor. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinden itibaren perşembe günü sabah saatlerine kadar bölge genelinde aralıklı olarak devam eden yağışlar etkisini artıracak.  Adıyaman'da yer yer kuvvetli yağmur, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde ise akşam saatlerinden itibaren yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Kuvvetli yağmur ve yoğun kar yağışıyla birlikte rüzgarın kuzeybatılı yönlerden kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.  Açıklamada, kuvvetli rüzgar ve yoğun yağışlar sebebiyle oluşabilecek çatı uçması, ağaçların devrilmesi, buzlanma ve don ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar  yağışı etkili oluyor. Gece saatlerinde başlayan yağmur, sabah yerini kar yağışına bıraktı.  D-100 karayolunun Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Bakacak ve Sarıçökek, TEM otoyolunun  da Bolu Dağı Tüneli ve viyadükler mevkilerinde etkili olan kar yağışı sürülere  zor anlar yaşatıyor. Trafik ekipleri, sürücüleri yakın takip ve aşırı hız konusunda  uyarırken karayolları ekipleri tuzlama çalışmalarına başladı. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının akşam saatlerinde artmasının  beklendiğini bildirdi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara:
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı 4
İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı 6
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri sabah saatlerinde aralıklı yağmurlu 11
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 13
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 3
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. 4 

DOĞU KARADENİZ’DE BAZI İLÇELERDE OKULLARA KAR TATİLİ
DOĞU Karadeniz’in özellikle yüksek kesiminde etkili olan kar yağışı nedeniyle Giresun, Artvin ve Gümüşhane’nin bazı ilçelerinde okullar tatil edildi.
Giresun’un Şebinkarahisar, Artvin’in Yusufeli, Şavşat ve Ardanuç ilçelerinde öğrenciler 1 gün izinli sayılacak. Gümüşhane’nin Torul ilçesinde de taşımalı eğitim gören okullarda eğitime bir gün ara verildi. 

20 UÇUŞ İPTAL EDİLDİ
Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada da olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerin iptal edildiği belirtildi. Açıklamada, "13 Aralık 2016 tarihinde, İstanbul Atatürk Havalimanı ve yurdun belirli bölgelerinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle aşağıdaki seferlerimiz iptal edilmiştir" denildi

İptal edilen seferler ise şöyle:

13.12.2016 TK2636 İSTANBUL MALATYA 

13.12.2016 TK2637 MALATYA İSTANBUL 

13.12.2016 TK2836 İSTANBUL TRABZON 

13.12.2016 TK2837 TRABZON İSTANBUL 

13.12.2016 TK2834 İSTANBUL TRABZON 

13.12.2016 TK2835 TRABZON İSTANBUL 

13.12.2016 TK2706 İSTANBUL ERZURUM 

13.12.2016 TK2708 ERZURUM İSTANBUL 

13.12.2016 TK2850 İSTANBUL ORDU-GİRESUN 

13.12.2016 TK2851 ORDU-GİRESUN İSTANBUL 

13.12.2016 TK864 İSTANBUL TEL AVİV 

13.12.2016 TK791 TEL AVİV İSTANBUL 

13.12.2016 TK774 İSTANBUL MUSKAT 

13.12.2016 TK775 MUSKAT İSTANBUL 

13.12.2016 TK2417 ANTALYA İSTANBUL 

13.12.2016 TK2420 İSTANBUL ANTALYA 

13.12.2016 TK2328 İSTANBUL İZMİR 

13.12.2016 TK2329 İZMİR İSTANBUL 

13.12.2016 TK2327 İZMİR İSTANBUL 

13.12.2016 TK2334 İSTANBUL İZMİR 

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAKKINDA
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlıdır. Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'de Etlik'te kurulan Ras,d,t-ı Cevviye Müessesesi'dir. İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur. 15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.


İstanbul'da kar tatili olacak mı? Herkesin merak ettiği haber geldi! İstanbul'da kuvvetli kar yağışı görüleceği uyarısında bulunuldu.  beklenen kar yağışı, çarşamba sabahına kadar sürecek. İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle henüz okulların tatil olacağı yönünde bir karar vermedi. Kar yağışının şiddetine göre, İstanbul Valiliği'nin okulların tatil olup olmayacağıyla ilgili bir karar alması bekleniyor. Kar yağışı öncesi İBB alarma geçti. Bu kapsamda 7 bin personel ve bin 345 araç kötü hava koşullarıyla mücadele için hazır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da kar yağışının saat 12.00'den sonra başlayacağı ve saat 15.00 itibariyle ise etkisini arttıracağını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...