İsrail'in hedefi Rus füzeleri

İsrail'in hedefi Rus füzeleri

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklarının, Rusya tarafından Suriye'ye teslim edilmiş olan füze sistemlerini vurduğu bildirildi.

Beyaz Saray'da görev yapan ve ismi açıklanmayan yetkililer saldırıyı doğrulamakla beraber, operasyonun ayrıntılarına ilişkin bilgi vermekten kaçındılar. Konuyla ilgili olarak AP Haber Ajansı'na konuşan yetkililerden biri, hava saldırısının Suriye'nin Lazkiye limanında konuşlandırılmış olan ve NATO'nun sınıflandırmasına göre SA-125 olarak adlandırılan füze sistemlerini hedef aldığını belirtti. İsrail'in Haaretz Gazetesi ise isimlerini açıklamadığı kaynaklara dayanarak geçtiği haberde, saldırının NATO'nun sınıflandırmasına göre SA-8 Gecko olarak adlandırılan Sovyet yapımı 9K33 Osa tipi taktik hava savunma sistemlerini hedef almış olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Çeşitli medya kuruluşları tarafından yapılan yorumlarda, karadan karaya füzelerin Lübnanlı Şii hareketi Hizbullah'a sevkiyatını durdurmak için İsrail'in Suriye'deki askeri hedefleri vurduğu ifade edildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...