İsrail kutsal mekânı gaza boğdu

İsrail kutsal mekânı gaza boğdu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Yahudilerin dini bayramları sebebiyle iki gündür Müslümanların El Aksa'ya girişleri engellenen Filistinliler, İsrail askerlerini protesto etti.

Yahudilerin dini bayramları sebebiyle iki gündür Müslümanların El Aksa'ya girişleri engellenen Filistinliler, İsrail askerlerini protesto etti. Megaribe ve Sillsile kapısından içeri girmeye başlayan yüzlerce polis, kalabalığın üzerine ses ve gaz bombası attı. Aksa'nın avlusu savaş alanına dönerken Filistinliler Hazreti Ömer, Kubbetü's Sahra, Mervan ve Burak mescitlerine sığındı. Ancak pencerelerden içeri giren gaz sebebiyle çok sayıda kişi öksürük krizine tutuldu. 2 saat süren ve 5 Filistinli gencin hastanelik olduğu olaylar sırasında İsrail polisi 15 Filistinliyi gözaltına aldı. Türkiye, Mescid-i Aksa'daki olaylara ilişkin olarak İsrail'i sert dille kınadı.Dışişleri Bakanlığı, İsrail güvenlik güçlerince Mescid-i Aksa'da bulunan Müslümanlara "haksız ve orantısız" şiddeti "kabul edilemez" olarak niteledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...