IŞİD, önce röportaj yaptı sonra öldürdü

IŞİD, önce röportaj yaptı sonra öldürdü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Terör örgütü IŞİD, Irak'ta rehin aldığı 21 Peşmerge'yi sokak sokak dolaştırdıktan sonra kafalarını kesti

Kobani'deki savaşı kaybettikten sonra yeniden Irak'a yoğunlaşan IŞİD, Kerkük bölgesinde ele geçirdiği 21 Peşmerge'yle demir kafes şovu yaptı. IŞİD militanı, her biri ayrı ayrı kafeslerde tutulan Peşmergelerle röportaj yapıyor. 9 dakikalık propaganda videosunda, Peşmergelere öldürülmeden önce görüşleri soruluyor ve itirafa zorlanıyor. Videoda, çoğu 20'li yaşlarının başında olan Kürt savaşçıların kişisel bilgilerine de yer veriliyor. Peşmergeler daha sonra kamyonetin üzerindeki demir kafesle sokak sokak dolaştırılıyor. IŞİD konvoyunun etrafında toplanan halk, kafeslerin içindeki turuncu kıyafetli Peşmergelere bağırıyor ve hakaret ediyor. Her bir Peşmerge'ye yüzü maskeli ve silahlı bir IŞİD militanı eşlik ediyor. Peşmergeler daha sonra tezahürat eden kalabalığın arasından geçirilerek infaz alanına götürülüyor. IŞİD, 21 Peşmerge'nin kafalarının kesildiğini açıkladı ancak videoda öldürülme anlarına yer verilmedi. Görüntülerin nerede ve ne zaman çekildiğine dair bir bilgi yok ancak yerel medyada çıkan haberlerde söz konusu yerin Kerkük'e bağlı Havice ilçesi olduğu belirtiliyor. nbsp;
8500 IŞİD?MİLİTANI?ÖLDÜRÜLDÜ
Bu arada ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Lloyd Austin, Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi'yle bir araya geldi. Austin görüşmede, "ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin hava saldırılarında, Irak ve Suriye'de 8 bin 500 IŞİD militanı öldürüldü" dedi. Koalisyon güçlerinin terörle mücadelede Irak'a desteğinin süreceğini belirten Austin, ülkedeki güvenlik durumunun öncesine göre iyi olduğunu da aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...