Irak ordusu Musul'dan nasıl kaçtı?

Düzenleyen:
Irak ordusu Musul'dan nasıl kaçtı?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Musul'da Irak ordusu kaçması ve kentin DAEŞ tarafından işgal edilmesi akıllarda soru işareti bıraktı.

2014'ün Haziran ayında Irak ordusu Musul'da savaşmayı bırakıp kentten kaçınca terör örgütü DAEŞ yönetimi ele geçirmişti. Irak ordusunun o dönem çete olarak nitelenen DAEŞ terör örgütü karşısında sergilediği tutum kuşku yaşatmıştı. Dönemin meclis başkanı da bu kuşkuyu dile getirmişti.

ORDU NASIL KAÇTI?

DAEŞ'in işgali sırasında meclis başkanlığı görevinde bulunan Usame Nuceyfi kuşku yaşatan bu duruma dikkat çekerken şunları söylemişti;

"Nasıl oldu da bütün bu güvenlik güçleri terör karşısında geri kaçtı ve kenti DAEŞ'e teslim etti? Güvenlik güçlerinini Musul'dan kaçışı ile ilgili acil bir soruşturma başlatılmalı. Bütün siyasi taraflar bu teröre karşı durmalı. Teröre destek veren ülkelere karşı net tavır alınmalı"

KENTİN VALİSİ DE KAÇTI

Sadece Irak ordusu değil kentin valisi ile Musul polisi de kaçanlar arasında yer aldı. Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşad Salihi'nin o dönem verdiği bilgiye göre, valilik binası düşünce il meclis üyeleri ve vali kenti terkedip Kürt bölgesine kaçtı.

VALİ : KASITLI BİR İHMAL VAR

Kentten kaçan Vali Esil Nuceyfi, kendisinin Musul'un kırsalında bir bölgede olduğu yönünde bilgi vermişti. Nuceyfi, "Ordu ve güvenlik güçlerinin hızlı bir biçimde çöküşü, kasıtlı bir ihmal olduğunu akla getiriyor" demişti.

Musul Valisi ordunun tutumuna ilişkin kuşkusunu şöyle paylaşmıştı;

"Gece Sayın İçişleri Bakanı ve Silahlı Kuvvetler Komutanlığı Özel Kalem Müdürü beni aradılar ve Kürdistan Özerk Bölgesi'nden yardım talep etmemi istediler."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...