İlklerin bayramı, 90. yıl gururu

İlklerin bayramı, 90. yıl gururu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Bu yılki Anıtkabir ziyaretini devlet erkânı ve askerlerden önce öğrenciler yaptı.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümü tüm yurtta halkın yoğun katılımıyla coşkuyla kutlandı. Tüm il ve ilçelerde düzenlenen törenleri vatandaşlar çocuklarıyla birlikte izledi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki törenlerde yapılan konuşmalarda çözüm sürecinin getirdiği huzur ve barış ortamına dikkat çekildi. CHP, Tandoğan'da alternatif Cumhuriyet kutlamasına imza attı. Beyoğlu Tünel Meydanı'nda toplanan ve Dolmabahçe'ye yürüyüş yapmak isteyen gruba da polis müdahale etti. Bayramda bu yıl pek çok ilk yaşandı. Ergenekon davasından tahliye edilen CHP Milletvekili Mehmet Haberal da ilk defa Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Gül'e tebriklerini iletti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ise 29 Ekim kutlama mesajında ilk defa köy korucularına teşekkür etti. Bu yılki Anıtkabir ziyaretini devlet erkânından önce öğrenciler yaptı. Daha önceki yıllarda öğrencilerden önce askerler tören için Anıtkabir'e giriyordu.
Diyarbakır'da ilk defa resmi bir kutlamada yoğun güvenlik tedbirleri alınmadı. F-16 uçakları ile helikopter geçişlerinin yapılmadığı bu yılki törende, vatandaşların alana geçişini engelleyen demir bariyerler de kaldırıldı.
Kamuda başörtü yasağının kalmasının ardından başörtülü öğrenciler de tören geçitlerine katıldı. Kütahya'da Cumhuriyet Bayramı töreninin sunuculuğunu da başörtülü bir öğretmen yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...