İki ülke arasında ceset değişimi

İki ülke arasında ceset değişimi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Irak'ın Basra kentinde, İran-Irak arasındaki Körfez Savaşı'nda hayatını kaybeden 1 Iraklı kadın ve 40 İranlının kemiklerinin bulunduğu belirtildi.

Irak İnsan Hakları Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İran ile Irak'ın Basra kentinin El-Fav, El-Memlaha, El-Maamır ve El-Mecnun bölgelerinde 9-26 Şubat tarihleri arasında yapılan ortak kazılarda, Körfez Savaşı'nda hayatını kaybeden 1 Iraklı kadın ve 40 İranlının kemiklerinin bulunduğu belirtildi.

Kazılarda cesedinin kalıntısı çıkarılan Iraklı kadının ve 21 İranlının kimliklerinin bilindiği ifade edilen açıklamada, kalıntıların Ez-Zubeyr bölgesindeki "Şehitleri Teslim Alma ve Teslim Etme" şubesine verildiği kaydedildi.

Kazı yapan ekibin, Basra'daki Ummu Rasas Adası'nda da kazı çalışmasına başlamak üzere hazırlık yaptığı bilgisine yer verildi. İran ve Irak arasında 2008'de Cenevre'de imzalanan protokolün ardından iki ülke arasında ceset değişimi yapılıyor. Irak tarafı savaşta kaybolan yaklaşık 50 bin kişiyi, İran tarafı ise yaklaşık 30 bin kişiyi arıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...