IKBY'den PKK'ya tepki: Gerek yok

/ Kaynak: AA
IKBY'den PKK'ya tepki: Gerek yok

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Dışilişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, HPG güçlerinin, IKBY'ye müdahale etmek istediğini belirtti.

Hawrami, Twitter hesabından yayımladığı mesajda terör örgütü PKK'nın silahlı kanadı HPG güçlerinin Irak'taki varlığına tepki göstererek, "HPG, Irak Kurdistanı'na müdahale etmek istedi. Ancak onlar Suriyeli Peşmergelerin Rojava'ya dönmesine izin vermedi. HPG Rojava'da kalmalı. Onlara burada (Irak) gerek yoktur" ifadelerini kullandı.

Musul'un Şengal ilçesinde Yezidi Kürtler yaşıyor. İlçe merkezi DAEŞ'in elinde iken çevresi ve Şengal Dağı Peşmerge güçlerinin kontrolünde bulunuyor. Bölgede HPG güçleri de varlık gösteriyor.

Ancak DAEŞ ile mücadele konusunda Peşmerge ile HPG arasında zaman zaman gerginlikler yaşanıyor. PKK'nın bölgede kanton ilan etmek istemesi ise Mesut Barzani'nin tepkisini çekmiş ve taraflar arasındaki siyasi krize neden olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...