İdama karşı Türkiye harekete geçiyor

İdama karşı Türkiye harekete geçiyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İbrahim Kalın, Mısır'da aralarında seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de bulunduğu 106 kişiye verilen idam kararını sert bir dille eleştirdi.

Buket Güven ANKARA
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Mısır'da aralarında seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de bulunduğu 106 kişiye verilen idam kararını sert bir dille eleştirdi. Kalın, "Mısır bu kararını geri almalı. Aksi taktirde bu idam cezaları sadece Mısır'ı değil bütün Orta Doğu'yu kaosa sürükleyebilir" uyarısında bulundu. İdam cezalarının, adaletin infazından başka bir şey olmadığını belirten Kalın şöyle devam etti: "Dün darbeye karşı çıkanlar bugün idam konusunda sessiz duruyor. Bunlara karşı sessiz kalmak aslında aklın ve vicdanın sükutundan başka bir şey değil. Türkiye'nin bu konudaki tavrı net ve bunu farklı platformlarda ifade etmeye devam edeceğiz. İdam cezaları sandığa giden Mısır halkına verilmiştir. Mısır yönetimine bu idam cezalarını bozma çağrısında bulunuyoruz." Kalın, Mısır'daki duruma karşı Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkeleriyle temasta geçtiklerini belirterek, "BM insan hakları komisyonu başta olmak üzere konuyla ilgili gerekli girişimleri yakın zamanda başlatacağız. nbsp;Bu cezaların reddedilmesi büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu. Büyükelçi Kalın, Mısır'ın Türkiye'ye yönelik getirdiği seyahat kısıtlamalarına da "Biz Mısır'a misilleme yapmayacağız. Türkiye'nin kapıları Mısır'ın bütün vatandaşlarına açıktır. Kendilerine ehlen ve sehlen (hoşgeldiniz)?deriz" dedi.
DİPLOMATİK GİRİŞİM
Mısır'daki idam kararlarının Orta Doğu'da kaosa sebep olacağını söyleyen İbrahim Kalın, "Türkiye, BM dahil olmak üzere bütün uluslararası platformlarda diplomatik girişim başlatacak" dedi




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...