Hüseyin Üzmez kimdir?

Hüseyin Üzmez kimdir?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Hüseyin Üzmez bugün Ankara'da hayatını kaybetti. Peki, Hüseyin Üzmez kimdir, işte detaylar.

Hüseyin Üzmez bugün Ankara'da hayatını kaybetti. Peki, Hüseyin Üzmez kimdir, işte detaylar. nbsp;Hüseyin Üzmez, Bursa'da 2008 yılında, o tarihte 14 yaşında olan kız çocuğu B.Ç.'ye cinsel tacizde bulunmak suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.Daha sonra ise psikolojik sorunları ve prostat rahatsızlığı nedeniyle, cumhuriyet savcısı tarafından 'cezanın infazının ertelenmesi' kapsamında 12 gün önce tahliye edilen 83 yaşındaki Hüseyin Üzmez'in Ankara'da hayatını kaybettiği öğrenildi.


HÜSEYİN ÜZMEZ KİMDİR?
Hüseyin Üzmez (d. 1931; Malatya), Türk yazar ve avukat. 17 yaşındayken gerçekleştirdiği Ahmet Emin Yalman suikastıyla tanınmaktadır.1952 yılında bir lise öğrencisiyken, Malatya'yı ziyaret etmekte olan yazar Ahmet Emin Yalman'ı ateş ederek ağır yaraladı. Suikastten sonra teslim oldu ve 20 yıl hapse mahkûm edildi. 10 yıl süren hapis cezasının 1,5 yıllık bölümünü yazar Necip Fazıl Kısakürek ve bir dönem Antalya Milletvekilliği yapan şair ve yazar Osman Yüksel Serdengeçti ile birlikte geçirdi.Son yıllarda Vakit gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.2003 yılında, Bursa'nın Mudanya ilçesinde, kendisinden 50 yaş küçük 22 yaşındaki Ayşe Yılmaz ile evlendi. Yılmaz'ın ailesi evliliğe karşı çıkmış; ancak ev ve araba alınması sonrasında "Peygamber efendimiz de Ayşe ile evlendiğinde 9 yaşındaydı" diyerek, anlaştıklarını ifade etmişlerdir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...