Hırvatistan - Meksika: 0-0 / CANLI

Hırvatistan - Meksika: 0-0 / CANLI

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

2014 FIFA Dünya Kupası A Grubu'nda Hırvatistan ile Meksika karşılaşıyor.

İki ülke milli takımları arasında yapılan 3 maçın 2'sinde Hırvatistan, birinde ise Meksika galip geldi. Hırvatların 5 golüne, Meksikalılar 2 golle yanıt verebildi. Dünya kupası finallerinde ise iki ülke 1 kez karşılaştı. 2002 Dünya Kupası'nda aynı grupta yer alan iki takımın maçını Meksika, Blanco'nun penaltı golüyle 1-0 kazandı. CONCACAF temsilcisi grubu lider tamamlayıp üst tura çıktı, Hırvatistan ise üçüncü sırada yer alarak elendi.

MAÇTAN D AKİKALAR

16' nbsp; nbsp; nbsp; Hector Herrera (Meksika) pası çok güzel bir dokunuşla kontrol ediyor ve yaklaşık 23 metre mesafeden vuruşunu yapıyor. Bu şut büyük bir bir tehlike oluşturuyor, ancak top üst direkten geri geliyor.
14' nbsp; nbsp; nbsp; Darijo Srna (Hırvatistan) yaptığı isabetsiz son pasla topu rakip defansa kaptırarak önemli bir fırsatı harcıyor.
14' nbsp; nbsp; nbsp; Korner. Köşe gönderine doğru ilerleyen Ivan Rakitic (Hırvatistan) atışı kullanmak için hazırlanıyor.
nbsp; nbsp; nbsp;
13' nbsp; nbsp; nbsp; Ivan Perisic (Hırvatistan) uzun bir pas atıyor, ancak bu pas takım arkadaşlarına ulaşacak kadar güçlü olmadığından rakip defans oyuncuları topu kontrol ediyor. Hırvatistan korner kullanacak.
11' nbsp; nbsp; nbsp; Ciddi bir sakatlığı olmayan Luka Modric (Hırvatistan) oyuna yeniden dahil oluyor.
10' nbsp; nbsp; nbsp; Oyun durdu ve Luka Modric (Hırvatistan) sağlık ekibinden yardım istiyor.
nbsp; nbsp; nbsp;
10' nbsp; nbsp; nbsp; Rafael Marquez (Meksika) gönderdiği güzel pasta topu Hector Herrera (Meksika) ile buluşturuyor, fakat bu paslaşma bir gol şansı oluşturmaya yetmiyor. Top kale çizgisinden sahayı terk ediyor ve Hırvatistan kale atışını kullanacak olan taraf.
9' nbsp; nbsp; nbsp; Oyunda tansiyon yükselmeye başladı. Ivan Rakitic (Hırvatistan) rakibine bilerek vuruyor ve yaptığı bu çirkin hareketten dolayı sarı kart görüyor.
nbsp; nbsp; nbsp;
8' nbsp; nbsp; nbsp; Ivan Perisic (Hırvatistan) yapılan ortada topla buluşuyor ve ceza sahası kenarından topu kaleye gönderiyor, ancak top tribünlere gidiyor. Top sahanın dışına çıkıyor ve Meksika şimdi kale vuruşunu kullanacak.
7' nbsp; nbsp; nbsp; Danijel Pranjic (Hırvatistan) köşe vuruşunu paslaşarak bekletmeden kullanıyor.
nbsp; nbsp; nbsp;
7' nbsp; nbsp; nbsp; Ivan Rakitic (Hırvatistan) tarafından havadan yapılan orta başarısız oluyor ve rakip defans hızlı bir şekilde topu ceza sahasının dışına gönderiyor. Hırvatistan korner kullanacak.
6' nbsp; nbsp; nbsp; Danijel Pranjic (Hırvatistan) korneri kullanıyor, ancak takım arkadaşlarından hiçbirisini bulamıyor.
nbsp; nbsp; nbsp;
5' nbsp; nbsp; nbsp; Hırvatistan oyuncuları kendi aralarında güzel kısa paslar yaparak oyunun temposunu kontrol ediyorlar, ancak rakip defans oyuncusu araya girerek topu kapıyor. Hırvatistan korner kullanacak.
4' nbsp; nbsp; nbsp; Hakem düdüğünü çalıyor ve yapılan faul için serbest vuruşa hükmediyor. Hakem kararında kesinlikle doğru, Oribe Peralta (Meksika) rakibini gözle görülür bir şekilde çekti.
2' nbsp; nbsp; nbsp; Rafael Marquez (Meksika) tarafından gönderilen uzun pas isabetsiz oluyor ve takım arkadaşına ulaşmıyor.
1' nbsp; nbsp; nbsp; İlk yarı başladı.

Bu karşılaşmanın dışında Meksika ve Hırvatistan 2 kez de özel maçta karşılaştı. Bu iki maçı da Hırvatistan kazandı.

Meksika, Avrupalılarla 30 maç yaptı

Meksika, dünya kupaları tarihinde Avrupa temsilcileriyle toplam 30 maç yaptı.

Bu 30 maçın 7'sini kazanan Meksika, 9 beraberlik alıp, 14 kez de mağlup oldu.

Hırvatistan ise CONCACAF ekipleriyle dünya kupalarında yaptığı 2 maçın 1'ini kazandı, 1'ini de kaybetti.

Recife'de karşılaşacaklar

Hırvatistan ile Meksika yarın TSİ 23.00'de Recife kentindeki Arena Pernambuco'da karşılaşacak.

Maçı Özbek hakem Ravshan Irmatov yönetecek. Irmatov'un yardımcılıklarını aynı ülkeden Abduxamidullo Rasulov ve Kırgızistan'dan Bakhadyr Kochkarov yapacak. Maçın dördüncü hakemliğini ise Kamerunlu hakem Alioum üstlenecek.

Meksika, A Grubu'nda oynadığı 2 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik alıp 4 puana ulaştı. İki maç sonunda aynı puana sahip olduğu lider Brezilya'nın averajla gerisinde kalan Meksika, Hırvatistan karşısında beraberlik alması halinde bile son 16 takım arasına girecek.

Bir galibiyeti bulunan Hırvatistan ise 3 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Hırvatların turu geçmesi için Meksika karşısında galip gelmesi gerekiyor. Grubun diğer maçında Brezilya'nın Kamerun karşısında kaybetmesi durumunda ise Hırvatistan'a turu geçmek için beraberlik de yetecek.

A Grubu'nda son puan durumu şöyle:

Takım O G B M A Y P

1. Brezilya 2 1 1 0 3 1 4
2. Meksika 2 1 1 0 1 0 4
3. Hırvatistan 2 1 0 1 5 3 3
4. Kamerun 2 0 0 2 0 5 0

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...