Her 2 turistten biri Avrupa'dan geliyor

Her 2 turistten biri Avrupa'dan geliyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Türkiye'ye gelen her 4 turistten biri Alman veya Rus. Bu iki ülkeden 6 ayda 3.7 milyon turist geldi. Toplam turist sayısının yarısı ise Avrupa ülkelerinden

Türkiye'ye gelen her 4 turistten biri Alman veya Rus. Bu iki ülkeden 6 ayda 3.7 milyon turist geldi. Toplam turist sayısının yarısı ise Avrupa ülkelerinden. Bacasız sanayi olarak bilinen turizmde Türkiye'nin dünyada ki payı büyüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, yılın ilk yarısında Türkiye'ye 16 milyon 995 bin 39 kişi ziyaretçi geldi. Bu rakamın 2 milyon 445 bin 398'ini yurt dışında ikamen eden Türk vatandaşları, 14 milyon 549 bin 641'ini de yabancı turistler oluşturdu. 14.5 milyon yabancı turistin 1 milyon 989 bin 620 kişisi Almanlar oluştururken, 1 milyon 695 bin kişisini de Ruslar oluşturdu. Bu veriler Türkiye'ye gelen her 4 yabancı turistten ikisini Alman veya Rusların oluşturduğunu ortaya koydu. 6 aylık verilere göre Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkeler sıralamasında Almanya ve Rusya Federasyonu'nu, İngiltere, Bulgaristan, Gürcistan ve İran takip etti. Türkiye, Avrupa ülkelerinin yanı sıra Cezayir, Fas, Libya, Tunus, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Yemen, Bangladeş, Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan, Singapur, Tayland, Ekvator, Kenya, Avustaralya, Kolombiya gibi dünyanın değişik ülkelerinden, farklı kültürlerden ziyaretçi çekti. Ocak-Haziran döneminde Türkiye'ye gelen her iki yabancıdan biri Avrupa'dan geldi. İlk yarıda Avrupa'dan toplam 7 milyon 538 bin 374 kişi geldi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...