HDP OY ORANI - Seçim Sonuçları HDP Son Oy Oranı

HDP OY ORANI - Seçim Sonuçları HDP Son Oy Oranı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

HDP OY Oranı 2015 ne olur. Sandıklar sayılmaya başlandı YSK yasağı kaldırdığı an canlı olarak burada olacak. HDP Son Oranı ne durumda

HDP OY Oranı 2015 ne olur. Sandıklar sayılmaya başlandı YSK yasağı kaldırdığı an canlı olarak burada olacak. HDP Son Oranı ne durumda... Seçim sonuçlarına son dakika 7 Haziran 2015 seçiminde son dakika sandık açılışına göre HDP ve AKP oy durumu ne? MHP ve CHP seçim sonuçları nasıl? Son seçim sonuçları haberleri sitemizde. Seçim sonuçlarına son dakika 7 Haziran 2015 seçiminde son dakika sandık açılışına göre Ahmet Davutoğlu liderliğindeki AK Parti ve Sehalattin Demirtaş liderliğindeki HDP oy durumu ne? Hangi parti ne kadar oy aldı? Genel seçim ile ilgili tüm detaylar ve YSK genel Seçim Sonuçları tg.com.tr'de.

GENEL SEÇİMLER CANLI TAKİP nbsp;

YSK SAATİ DEĞİŞTİREBİLİR

Yayın organları, saat 21.00'den önce seçim sonuçlarıyla ilgili herhangi bir haber veremeyecek. Ancak Yüksek Seçim Kurulu, gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce yayınların serbest bırakılmasına karar verebilir.

HDP SEÇİM SONUÇLARI BARAJI AŞAMAZSA NE OLUR?

HDP bu seçimlerin kilit partisi konumunda ve önünde yüzde 10 barajı bulunuyor. HDP'nin barajı aşıp-aşamaması AK Parti'nin iktidar kaderini de etkileyecek. HDP barajı geçemezse AK Parti'ye tek başına hükümet kurmak için yüzde 40 ve üzerinde oy yetecek. AK Parti'nin HDP'nin barajı geçmesi halinde ise tek başına iktidarını korumak için en az yüzde 45 ve üzeri oy oranına ihtiyacı var.

7 HAZİRAN 2015 MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMLERİ

Türkiye 7 Haziran 2015 milletvekili genel seçimleri için sandık başında. 2015 genel seçimlerinde seçmen sayısı YSK verilerine göre 53 milyon 765 bin 231, yurt dışında ise 2 milyon 867 bin 658. 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimine kadar 18 yaşını dolduran yurt içinde 1 milyon 47 bin 192, yurt dışında 56 bin 66 yeni seçmen oy kullanacak. nbsp;

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılma yeterliliğini taşıyan siyasi partiler şöyle: nbsp;

1- Adalet ve Kalkınma Partisi nbsp;

2- Alternatif Parti nbsp;

3- Anadolu Partisi nbsp;

4- Bağımsız Türkiye Partisi nbsp;

5- Büyük Birlik Partisi nbsp;

6- Cumhuriyet Halk Partisi nbsp;

7- Demokrat Parti nbsp;

8- Demokratik Gelişim Partisi nbsp;

9- Demokratik Sol Parti nbsp;

10- Doğru Yol Partisi nbsp;

11- Emek Partisi nbsp;

12- Genç Parti nbsp;

13- Hak ve Adalet Partisi nbsp;

14- Hak ve Eşitlik Partisi nbsp;

15- Hak ve Özgürlükler Partisi nbsp;

16- Halkın Kurtuluş Partisi nbsp;

17- Halkın Yükselişi Partisi nbsp;

18- Halkların Demokratik Partisi nbsp;

19- Hür Dava Partisi nbsp;

20- İşçi Partisi nbsp;

21- Liberal Demokrat Parti nbsp;

22- Merkez Parti nbsp;

23- Millet Partisi nbsp;

24- Millet ve Adalet Partisi nbsp;

25- Milliyetçi Hareket Partisi nbsp;

26- Muhafazakar Yükseliş Partisi nbsp;

27- Özgürlük ve Dayanışma Partisi nbsp;

28- Saadet Partisi nbsp;

29- Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi nbsp;

30- Türkiye Komünist Partisi nbsp;

31- Yurt Partisi

HDP'DEN 268 KADIN ADAY

HDP'de ise Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ Van birinci sıra, Grup Başkanvekili Pervin Buldan İstanbul 3. Bölge birinci sıra, Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana ise Ağrı birinci sıradan milletvekili adayı gösterildi.

15 Nisan'da açıklanan geçici aday listelerine göre Adalet ve Kalkınma Partisi, Anadolu Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Komünist Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Millet Partisi, Saadet Partisi ve Vatan Partisi 85, Hak ve Özgürlükler Partisi 75, Merkez Parti 73, Liberal Demokrat Parti 58, Doğru Yol Partisi ve Yurt Partisi 56, Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi 55, Hak ve Adalet Partisi 43 seçim çevresinde aday gösterek seçime girecektir. Türkiye genelinde 166 kişi bağımsız milletvekilliği için adaylığını koymuştur

nbsp;Çankırı'da HDP'li olduğu iddia edilen bir kişi, AK Parti'li sandık müşahidini bıçakladı. nbsp;

Olay, Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde yaşandı. Oy kullanma işlemi sırasında AK Parti'li sandık müşahidi ile tartışan HDP'li bir kişi üzerindeki bıçakla sandık görevlisine saldırdı. Olayda AK Partili sandık görevlisi ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından AK Parti, MHP ve CHP'li grup olay yerine gelerek olayla ilgili bilgiler alırken, HDP'li saldırgan polis tarafından gözaltına alındı. Saldırganın üniversite öğrencisi olduğu bildirildi. nbsp;

İstanbul'da oylar sayılmaya başlandı nbsp;

İstanbul genelinde oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi. Sandıklar kapanırken, müşahitler gözetiminde oy zarfları sayılmaya başlandı. Şişli Kurtuluş Lisesi ve Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nde oy verme işleminin sona ermesiyle görevliler sandıklardaki oy zarflarını saymaya başladı. Oy ayrıştırmasına ise henüz geçilmedi. nbsp;

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da HDP'ye toplu oy kullanıldığı iddialarına ilişkin, "Seçimin bu sandıklarda iptaline ilişkin talebimiz oldu" dedi.


Nebati, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de tarihi bir seçimin gerçekleştirildiğini söyledi.
Diyarbakır'daki patlamanın ardından gerekli siyasi sağduyuyu gösteren partilere teşekkür eden Nebati, Türk demokrasisinin benzer badireleri rahatlıkla atlatacağına inandığını vurguladı.Viranşehir ilçesindeki bir okulda toplu oy kullanıldığına ilişkin iddiaları değerlendiren Nebati, şunları kaydetti:


"İlçeye bağlı Büyükmutlu Mahallesi'nde Ömer Mutlu isimli şahıs, sosyal paylaşım sitesinde HDP'ye toplu oy kullandığına ilişkin görüntü paylaşmış. Sosyal medyada konu tartışılmaya başlandıktan sonra şahıs paylaşımını hesabından kaldırmıştır. Konuyla ilgili gerekli yasal işlemlerin yapılması hem de seçimlere sandıklara iradenin yansıması için girişimlerde bulunduk. Şahsın aranması yapılıyor, gözaltı kararı verildi ancak şahıs kayıp. Bu okulda ilçe seçim kurulunun da gerekli çalışmaları yapması için uğraşıyoruz. Seçimin bu sandıklarda iptaline ilişkin talebimiz oldu. Viranşehir Seçim Kurulu ve Cumhuriyet Savcılığının gerekli işlemleri yapacağına inanıyoruz."Nebati, HDP'den açıklama beklediklerini sözlerine ekledi.


Öte yandan güvenlik güçlerinin, söz konusu kişinin yakalanması için başlattığı çalışma sürüyor.Viranşehir ilçesinde bir kişi, sosyal medya aracılığıyla HDP'ye toplu halde oy verdiğine ilişkin görselleri sosyal paylaşım sitesinden paylaşmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...