'Hamas değil Tel Aviv rejimi terörist'

/ Kaynak: AA
'Hamas değil Tel Aviv rejimi terörist'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abdullahiyan, Mısır'ın terör örgütü olmakla suçladığı Hamas'ın değil, asıl Tel Aviv'in "terör örgütü" olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Mısır yargısının terör örgütü olmakla suçladığı Filistin'deki Hamas Hareketi'nin "Terör örgütü" olmadığını söyledi.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya konuşan Abdullahiyan, Mısır yargısının Hamas'ı "terör örgütü" olarak suçlamasına tepki göstererek, "Hamas bir terör örgütü değil. Hamas ve İslami Cihad gibi direniş hareketleri karşısında güçsüz olan Tel Aviv rejimi, gayri meşru ve teröristtir" dedi.

Abdullahiyan, "İran, Mısır, Irak, Suriye, Yemen, Afrika ve Avrupa da dahil olmak üzere her türlü terörü her yerde kınıyor. Müslüman Kardeşler Mısır'daki toplumsal bir gerçektir. Gerçekçi bir bakışla siyasi muhalefet grupları ile nbsp; terörist grupları birbirinden ayırmak gerek" ifadelerini kullandı.

Mısır başkenti Kahire'de dün Abidin bölgesindeki Kahire Acil İşler Mahkemesi, Hamas Hareketi'nin "Terör örgütü" olduğuna karar vermişti. Mahkemenin başka bir dairesi ise 26 Ocak'ta Hamas'ın terör örgütü olarak kabul edilmesi talebiyle açılan benzer bir davada takipsizlik kararı vermişti.

Hamas Sözücüsü: Suudi Arabistan Kralı Sisi'ye baskı yapsın

Hamas, Suudi Arabistan Kralı Selman'a, "Mısır'ın Hamas ve Gazze'ye karşı sürdürdüğü düşmanca tutumuna son vermesi için" Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye baskı yapması çağrısında bulundu.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'den, Refah Sınır Kapısı'nın açılması, Hamas ve Gazze'ye karşı düşmanca tutumlara son verilmesi için Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye müdahale etmesini ve baskı yapmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Berhum ayrıca Hamas hakkında Mısır basınında yer alan "uydurma ve yanlış haberleri" kınadıklarını da ifade etti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitmişti.

Kahire Acil İşler Mahkemesi, dün, Hamas Hareketi'nin "Terör örgütü" olarak kabul edilmesi yönünde karar almıştı. Mısır yargısı, 31 Ocak'ta da hareketin silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları hakkında benzer karar vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...