Haciz tek tuşla gelecek ipotek aynı hızla gidecek

Haciz tek tuşla gelecek ipotek aynı hızla gidecek

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Alacaklı ve vatandaşları bezdiren ve yaklaşık 10 gün süren haciz-ipotek işlemleri e-uygulama sayesinde saniyeler içinde yapılabilecek

Tapu dairesi, icra müdürlükleri ve bankalar arasında gel-gitlerle çileye dönüşen ve 10 gün süren haciz ve ipotek işlemleri artık anında yapılacak. Uygulamayı gazetemize değerlendiren Tapu Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, haciz ve ipotek kurulması ve kaldırılması işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasına ilişkin Bankalar Birliği'yle anlaştıklarını açıkladı. Güney, "Vatandaş icradan yazı alıp bize postalıyor. Bize gelinceye kadar ikinci haciz konuluyor. İpotek tesis ederken de banka memuru geliyor, bildirimde bulunurken size yazı gönderiliyor. Yazılar gecikince birileri mutlaka hak kaybına uğruyor. İpoteğin kaldırılmasında da öyle. Yazı gelinceye kadar gayrimenkulün üzerine başka ipotek geliyor. Tebligat kanunu gereği bu süre en az 1 hafta-10 gün alıyor. Şimdi anında işlem yapılacak" dedi.
Cenk Esen ANKARA
TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...