GSS prim borcu için son gün 31 Mart! İşte detaylı bilgiler

GSS prim borcu için son gün 31 Mart! İşte detaylı bilgiler

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

GSS prim borcu için son tarih yarın. Yarın gelir testi yaptıran kişilerin borcu silinebilir. Genel Sağlık sigortası borcu detaylı bilgileri haberimizde

GSS prim borcu için son tarih yarın. Yarın gelir testi yaptıran kişilerin borcu silinebilir. Genel Sağlık sigortası borcu detaylı bilgileri haberimizde.. GENEL sağlık sigortası (GSS) borçluları için son tarih 31 Mart (yarın) doluyor. Test yaptırmadığı için prim borcu çıkanlar yarına kadar bulundukları il veya ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurarak gelir testi yaptırırlarsa borçlarını revize edebilir veya sildirebilirler. Bu durumdaki kişilerin yaşadıkları hanede kişi başına düşen gelir 400,5 TL'nin altındaysa bu bütün prim borçları silinebilir.


SGK BORÇ SORGULA - TIKLA nbsp;


NE KADAR PRİM ÖDENİYOR?


Test sonrası kişi başına düşen gelir 400,5 TL'nin altındaysa primleri devlet ödüyor, 400,5 ila 1.201,5 TL arasındakiler 48,06 TL; 1.201,5 TL ila 2.403 TL arasındakiler 144,18 TL, 2.403 TL'nin üzerinde olanlar ise 288,36 TL ödüyor. Gelir testi yaptırması gerektiği halde yaptırmayanlar ise gelirleri asgari ücretin iki katından yüksekmiş gibi düşünülüyorlar ve adlarına her ay en yüksek rakamdan prim borcu birikiyor. Kimlere gerek yok? Gelir testi yaptırmasına gerek olmayan kişiler şu şekilde sıralanabilir.
* Sigortalı olanlar.


* İsteğe bağlı sigorta primi ödeyenler.


* SGK'dan emekli aylığı, malullük aylığı, dul ve yetim aylığı alanlar.


* Geçici köy korucuları. ¥ 65 yaş ve engelli aylığı alanlar.


* İşsizlik maaşı alanlar.


SGK, GSS VE BAĞ-KUR borçlarınızı internet üzerinden kolayca sorgulayabilirsiniz. SGK borç sorgulama işleminin adımlarını ve SGK borç sorgulama hakkında merak ettiklerinizi bu haberimizde bulabilirsiniz.


Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı bir şekilde çalışan vatandaşlar her ay düzenli olarak Sosyal Güvenlik Kurumuna belli miktarlarda prim ve sigortalar yatırmaktadır. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşın Hastane ve kaza masraflarını karşılamaktadır. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu primlerini ve sigortalarını ödeyen vatandaşları belli bir yaşa geldikleri zaman emekli yapmaktadırlar ve emekli maaşı bağlamaktadırlar. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşların emeklilik yaşları geldiği zaman fakat yatırdıkları prim ve sigortalar tamamlanmadıysa Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşı erken emeklilik sistemiyle emekli yapabilir. Bu şekilde emekli olabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumuna belli bir borç oluşur. Sosyal Güvenlik Kurumuna oluşan bu borcu Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek sorgulayabilirsiniz. SGK borç sorgulama işlemini bir de internet üzerinden 2 farklı şekilde yapabilirsiniz. İnternet üzerinden şifresiz olarak SGK borç sorgulama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumunun online web tahsilat sayfasından yapabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu e-devlet hizmetleri altında yer aldığı için borç sorgulama işlemini E-Devlet sayfasından da yapabilirsiniz. E-Devlet sayfasından sorgulama işlemini yapabilmek için sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme T.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifrenizi girerek girişinizi yapabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...