Galatasaray'dan resmi açıklama, 'kriz yok'

Galatasaray'dan resmi açıklama, 'kriz yok'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Galatasaray Kulübü, Ünal Aysal ve Fatih Terim'in arasında kriz olduğu şeklindeki haberlerle ilgili bir açıklama yayınladı.

Teknik Direktör Fatih Terim'in Milli Takım'ın başına geçmesi için yapılan teklifi değerlendiren Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın, "Yeni bir krizimiz oldu. Hayatımız kriz çözmekle geçiyor" dediği iddia edilmişti. Sarı-kırmızılı kulüp, resmi internet sitesinden iddiaları yalanlayarak şu açıklamayı yaptı:
''Birçok internet sitesinde ve sosyal medya ortamlarında kaynağı sorgulanmadan yapılan ve Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sayın Ünal Aysal'la Sayın Fatih Terim arasında bir kriz olduğu izlenimi vermeye çalışan haberler üzerine bir açıklama yapma ihtiyacı hasıl olmuştur.
Bir ulusal gazetenin Spor Servisi Müdürü tarafından dolaşıma sokulduğu anlaşılan haber maksatlıdır ve hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.
Sayın Başkan Ünal Aysal'la Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Yıldırım Demirören arasında rivayet edilen tarzda – mezkur haberlerde Sayın Başkan'ın 'Gerekirse Ocak ayı için yardımcı olabilirim ve Terim'i bırakabilirim. Bana biraz zaman tanı' dediği rivayet edilmektedir- bir konuşma kesinlikle geçmemiştir. Benzer şekilde Sayın Başkan Ünal Aysal ile Sayın Fatih Terim arasında da bu konuya ilişkin hiçbir görüşme olmamıştır. Oluşturulmaya çalışılan kriz havası gerçeklikle hiçbir şekilde örtüşmemektedir. Tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşamakta olan ve iç huzuru ile tüm Türk spor camiasınca gıpta ile izlenen Galatasaray'da kriz varmış gibi bir görüntü oluşturmaya çalışanların faaliyetleri tarafımızdan dikkatle izlenmektedir.
Galatasaray Spor Kulübü Sayın Fatih Terim ile huzurlu ve kararlı bir şekilde çalışmaya devam etmektedir. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelen talep karşısında atılacak olan adımlar Türk futbolunun âli çıkarları, Galatasaray'ın menfaatleri ve Sayın Fatih Terim'in tercihleri doğrultusunda birlikte şekillendirilecektir. Bu süreci Galatasaray yönetimi ile Sayın Fatih Terim arasında bir kriz oluşturma, Galatasaray'a nifak sokma fırsatı olarak kullanmak isteyenlere karşı tüm camiamızı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Bu tarz girişimlerin birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendireceğinin de altını bu vesileyle çizmek isteriz.''
ÜNAL AYSAL: KARARI FATİH TERİM'İN VERMESİ LAZIM
Sarı-kırmızılı kulübün efsane futbolcularından Reha Eken'in Teşvikiye Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrasında konuyla ilgili açıklamada bulunan Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, "TFF'nin teklifi Fatih Terim'e yapılmıştır ve kararı da kendisi verir. Biz sadece bu teklifin şekli şemali üzerine konuşuruz. Bir tarafta milli takım, diğer tarafta ise Fatih Terim var. Fatih hoca Galatasaray'a mal olmuş, çok başarılı olmuş bir isim. Bizim Galatasaray olarak durumumuz zor. Kararı Fatih Terim'in vermesi lazım" dedi.
'HEPİMİZİN YERİ DOLAR'
Terim'in hem milli takımı hem de Galatasaray'ı çalıştırmasıyla ilgili olarak iş yükü hakkında teknik olarak birisinin kendilerine izahta bulunması gerektiğinin altını çizen başkan Aysal, "Bu konuyla ilgili kulüp tarafında ise kararı ben tek başıma vermeyeceğim, yönetim kurulu olarak vereceğiz. Galatasaray güçlü bir kurum. Fatih Terim'in de daha önce söylediği gibi, burada hepimizin yeri dolar. Ama gönül ister ki başarılı olan ünitelerimiz ayakta kalsın, devam etsin. Bunu ilerde göreceğiz. Şu anda konuşmak için çok erken" ifadelerini kullandı.
DEMİRÖREN: SON KARAR GALATASARAY'IN
Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, bu sabah Milli Takımlar teknik direktörlüğü için teklif götürdüğü Fatih Terim hakkında Doğan Haber Ajansı'na kısa bir açıklama yaptı.
Demirören, "İki taraf için de olumlu bir görüşme oldu. Şu anda biz Galatasaray'ın kararını beklemek zorundayız" dedi.
Demirören ayrıca, Aysal-Terim zirvesinden çıkacak sonuca göre Milli Takımlar teknik direktörlüğü için ismin netleşeceğini sözlerini ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...