Galatasaray Juventus maçından önemli notlar

Galatasaray Juventus maçından önemli notlar

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İtalya'nın Juventus takımını konuk eden Galatasaray'da Wesley Sneijder, 3 maç aradan sonra takımdaki yerini aldı.

Son olarak yine UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yapılan Real Madrid maçında forma giyen, ardından yapılan 3 resmi müsabakada takımdaki yerini almayan Hollandalı futbolcu, beklenildiği gibi Juventus mücadelesine ilk 11'de çıktı.
Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, ligde Elazığspor maçındakine benzer bir taktik dizilişle takımını sahaya sürerken, kadroda bu müsabakadan farklı olarak, Ceyhun Gülselam'ın yerine Semih Kaya, Yekta Kurtuluş'un yerine de Sneijder yer aldı.
MAÇI CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
- Galatasaray'ı taraftarı yalnız bırakmadı
Avrupa'daki kaderini belirleyecek olan önemli müsabakada taraftarlar Galatasaray'ı yalnız bırakmadı.
Türk Telekom Arena tribünleri, takımdaki tüm oyuncular ile teknik kadrodaki isimler için mesajlar içeren çok sayıda pankartla süslenirken, taraftarlar yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdiler.
Öte yandan, Juventus taraftarları da kendilerine ayrılan tribünün önemli bölümünü doldurdular.
- Basının ilgisi yüksek
Galatasaray-Juventus karşılaşmasına yeri ve yabancı medya mensuplarının ilgisi yüksek oldu.
Karşılaşmayı 181'i Türk, 53'ü yabancı toplam 234 basın mensubu takip ederken, 42'si İtalya'dan olmak üzere İsveç, Fransa, İngiltere, Rusya, Norveç KKTC ve Gürcistan'dan da medya mensupları maçta görev yaptı.
- Türk Telekom Arena'ya Mandela pankartı
Sarı-kırmızılı futbolcular Didier Drogba ve Emanuel Eboue'nin Elazığspor karşılaşmasında tişörtlerindeki mesajlarla andıkları, vefat eden eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela için hazırlanan dev bir pankart Türk Telekom Arena'ya asıldı.
Günün erken saatlerinde stadın dış cephesine asılan Nelson Mandela resminde, "Brotherhood of colors: Your legacy is in our hearts" (Renklerin kardeşliği: Mirasın kalbimizde) yazısı yer aldı.
Öte yandan, maç öncesi UEFA tarafından saha zeminine serilen pankartta ise, "Madiba. The world will never forget" (Madiba. Dünya asla unutmayacak) ifadeleri kullanıldı.
Ayrıca, iki takım futbolcuları maç öncesi karışık bir şekilde bu pankart önünde medya mensuplarına poz verdiler.
- Maç öncesi kar yağışı başladı
İstanbul'da etkili olan kar yağışı, Galatasaray-Juventus karşılaşmasının başlamasına yaklaşık 1 saat kala arttı.
Bir anda tipi şeklinde başlayan kar yağışı nedeniyle saha zemini kısa sürede beyaza büründü. Ancak bir süre sonra yağış azaldı ve saha zeminindeki kar da eridi.
- Fenerbahçe atkılı taraftar ıslıklandı
Karşılaşma öncesi stadın skorbordunda tribünlerden taraftar görüntülerine yer verilirken, Fenerbahçe atkısıyla tribünde bulunan bir taraftarın gösterilmesine ıslıklarla tepki verildi.
Sarı-kırmızılı taraftarların içinde arkadaşlarıyla birlikte bunan ve boynunda Fenerbahçe atkısı yer alan taraftarın skorbordunda kısa görüntüsü sonrası, Türk Telekom Arena tribünlerinden ıslıklar yükseldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...