Filistin İsrail barış görüşmeleri aksıyor

Filistin İsrail barış görüşmeleri aksıyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Filistin ile müzakerelerde İsrail heyetinin başkanı Livni, barış sürecinde ilerleme eksikliğin İsrail'in güvenliği için tehdit oluşturduğunu söyledi.

Kudüs'te Dünya Yahudi Kongresi İcra Komitesi ile bir araya gelen Livni, barış sürecindeki durgunluğun uluslararası toplum tarafından İsrail'e çıkarlarını cüzi ölçüde karşılayacak bir çözüm senaryosunun dayatılmasına yol açabileceğini ifade etti.
İsrailliler ve Filistinliler yaklaşık üç ay önce, en fazla bir yıl içinde barış anlaşmasına varmak amacıyla müzakere masasına geri dönmüştü. Üç yıllık bir aradan sonra canlanan diyalog, tam bir gizlilik ortamında Amerikalıların arabuluculuğunda yürütülüyor. Filistinliler, müzakerelerde ilerlemenin elde edilmediğini açıklamakla yetiniyor. İsrail ise karşı tarafı "acı, ama gerekli" tavizlere hazır olmamakla suçluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...