Feridun Düzağaç HDP'ye sert çıktı! Hesabını kapattı...

Feridun Düzağaç HDP'ye sert çıktı! Hesabını kapattı...

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Ünlü Şarkıcı Feridun Düzağaç ile HDP arasında şarkı krizi yaşanıyor. Düzağaç yaptığı açıklamaya göre şarkısı kendisinin izni olmadan alınmış. İşte detay

Ünlü Şarkıcı Feridun Düzağaç ile HDP arasında şarkı krizi yaşanıyor. Düzağaç yaptığı açıklamaya göre şarkısı kendisinin izni olmadan alınmış. İşte detaylar... Feridun Düzağaç'ın 'Ben kısaca F.D. şarkısı, 7 Haziran seçimleri öncesi HDP için düzenlendi. Ünlü sanatçı bu durumdan haberi olmadığını, hoşuna gitmiş olsa bile eserlerinin dinleyicileri ile arasında kalması gerektiğini söyleyerek şarkının yeni hali için kendisinden izin alınmadığını duyurdu.


Bu açıklamaya gelen tepkiler üzerine Düzağaç ise polemiğe girmeyerek Twitter sayfasını kapatma kararı aldı. Hayranlarıyla Facebook'ta iletişimde olacağını söyleyen Düzağaç sayfasına "Sosyal medyadaki bağımız çok değer verdiğim ve her mesajınızı bizzat okuduğum facebook sayfamızdır. Söz konusu Twitter bile olsa veda etmek istedim. Her şey gönlünüzce olsun... F.D." notunu düştü.


Feridun Düzağaç HDP'ye sert çıktı! Hesabını kapattı...


FERİDUN DÜZAĞAÇ KİMDİR nbsp;
Feridun Düzağaç (d. 10 Ekim 1968, Adana) söz yazarı, müzisyen.


İlk ve ortaokulu Adana'da bir köy okulunda tamamladı. Ardından babası polis olmasını istediği için Ankara Polis Koleji imtihanlarına girdi. Sınavları başarıyla geçti ve polis adayı olmaya hak kazandı. Ancak okula ısınamaması ve okuldaki disiplinden dolayı ordan ayrıldı. Liseyi Ankara'da tamamlayıp Adana'ya döndü. Çukurova Konservatuvarı'na girdi. İlk kez Mersin'de Tını grubunun solisti olarak insanların karşısında şarkı söylemeye başladı.


1988'de Adana'da üniversitede (Çukurova Üniversitesi) okuduğu dört arkadaşıyla kendi müziklerini üretmek ve kendi şarkılarını yazmak için kurdukları TINI grubuyla şarkı yazmanın kutsal yükünü keşfetti. İlk bestesi Özdemir Asaf'ın Lavinya'sı, özel radyoların ilk günlerinde Ferdi Tayfur'un "Emmoğlu"sunun ardından bir ulusal radyoda en çok istek alan ikinci şarkı oldu.[kaynak belirtilmeli]1990 yılında yine aynı üniversitedeki 13 amatör şair arkadaşıyla 'İlk Rüzgar adını verdikleri antolojik formatlı şiir kitabında yazdıklarını yayınladı, 1992 yılında Çukurova Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilizce İşletme bölümünden mezun oldu. 5 yıllık paylaşımının anısına kaydettikleri TINI demosu 1993 Kasımında "Öğrenci İndirimi" adıyla Ada Müzik'ten yayınladı. 1994 Ocak ayında Sevgi Güryay'la hayatını birleştirdi. Aynı yılın Aralık ayında babası Salih Mete Düzağaç'ı trafik kazasında yitirdi. 2 Kasım 1999'da kızı Tuya Naz Düzağaç dünyaya geldi.
Feridun Düzağaç HDP'ye sert çıktı! Hesabını kapattı...



Sanatçı ayrıca 3 Aralık 2005'de gösterime giren "Gece 11.45" ve 2007 yılı Nisan ayında vizyona giren "2 Süper Film Birden" isimli sinema filmlerinde rol aldı. 24 nisan 2008 de Aşk Tutulması isimli sinema filminde konuk oyuncu olarak bir doktoru canlandırmıştır.Yine 2008 yılında başrolünü Şevval Sam ile paylaştığı Derman ve Ekim itibari ile "Binbir Gece" adlı televizyon dizilerinde oynadı. Birçok parçasını Bozcaada'da yazmıştır, Tarihin ve Doğanın bulunduğu bu ada Feridun Düzağaç'a ilham kaynağı olmuştur.2009 yılı Kral Tv Video Müzik Ödüllerinde "Beni Bırakma" şarkısının klibi "Yılın Klibi" ödülünü kazanmıştır.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...