Fenerbahçe'nin efsanesi Ercan Aktuna vefat etti

Fenerbahçe'nin efsanesi Ercan Aktuna vefat etti

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Fenerbahçe ve Milli Takım'ın unutulmaz oyuncusu Ercan Aktuna 73 yaşında vefat etti. Aktuna, bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

1 Ocak 1940'ta doğan Ercan Aktuna, futbola 1957 yılında İstanbulspor'da başladı. 1965 yılında Fenerbahçe'ye transfer olan Ercan Aktuna, 1973/74 sezonuna kadar toplam 270 resmi maçta forma giyerken, 12 gole imza koydu; 3 lig, iki de kupa şampiyonluğu yaşadı. 29 resmi maçta forma giydiği milli takımda 5 kez de kaptanlık yapan Aktuna, futbol yaşantısına 1975 yılında nokta koyduktan sonra İngiltere'ye giderek, antrenörlük kurslarına katıldı. Fenerbahçe'de menacerlik ve yöneticilik de yapan Aktuna, daha sonra bazı gazetelerde futbol yorumcusu olarak çalıştı. Aktuna'ya Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve Fenerbahçe camiasına başsağlığı dileriz. Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Derin bir üzüntü içerisindeyiz. Kaptanımıza Allah'tan rahmet, Aktuna ailesinin fertleri ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz" denildi. Futbol Federasyonu da Aktuna'nın vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajda,"Milli takım ve Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Ercan Aktuna'nın hayatını kaybettiğini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. 73 yaşında aramızdan ayrılan merhum Aktuna'ya Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve futbol camiasına başsağlığı dileriz" sözleri yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...