Fenerbahçe Salzburg maçından önemli notlar, goller

Fenerbahçe Salzburg maçından önemli notlar, goller

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Fenerbahçe, dün akşam Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Salzburg'u ağırladı. İşte maçın tüm detayları

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Salzburg 'u konuk eden Fenerbahçe, şok bir golle geriye düştüğü maçın ilk yarısında süper bir performans sergiledi; süper gollerle maçı çevirdi. Fenerbahçe, ikinci yarıda zor anlar yaşasa da play off turuna yükselmesin bildi.. Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun rövanşında Avusturya'nın Red Bull Salzburg takımıyla yaptığı mücadeleye, ilk maça göre iki oyuncu değişikliğiyle çıktı. Salzburg'daki ilk maçta 11'de yer alan Emre Belözoğlu sakatlığı nedeniyle 18 kişilik kadroda yer almazken, teknik direktör Ersun Yanal, ilk maçta 11'de sahaya sürdüğü Alper Potuk'u da bu kez yedek soyundurdu. Yanal, bu futbolcuların yerine Cristian ve Sow'u 11'de görevlendirdi. Emre'nin yanı sıra Krasic ve Stoch ile sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz da 18 kişilik kadroda bulunmadı. Fenerbahçe'nin 11 kişilik kadrosunda 8 yabancı futbolcu yer aldı. Avusturya temsilcisi ise Fenerbahçe karşısına ilk maçtan tek değişiklikle çıktı. İlk maçta 11'de yer alan Schwegler sakatlığı nedeniyle bu akşam 18 kişilik kadroda bulunmazken, bu futbolcunun yerine Florian Klein 11'e girdi. nbsp;


- Selçuk Yula tişörtleriyle ısındılar
nbsp;Fenerbahçeli futbolcular, geçirdiği rahatsızlığın ardından bu sabah vefat eden sarı-lacivertli eski milli futbolcu Selçuk Yula'yı unutmadı. nbsp;
Takım ısınmak için sahaya 9 numaralı siyah tişörtlerle çıkarken, tişörtlerin ön kısmında "Kalbimizdesin büyük kaptan", arka kısmında da unutulmaz futbolcunun ismi yer aldı. Sarı-lacivertliler sahaya çıktığı sırada skor tabelasında da "Kaptanımızı kaybettik başımız sağ olsun" yazısı yer aldı. nbsp;
Fenerbahçeli futbolcular maçta kollarında siyah bantlarla mücadele etti. Karşılaşma 1 dakikalık saygı duruşunun ardından başlatılırken, saygı duruşu esnasında bütün tribünler Yula'yı alkışladı. nbsp;


Tribünlerin büyük bölümü doldu
nbsp;Fenerbahçe Kulübü, Avusturya temsilcisinin yöneticileri ve UEFA temsilcilerine Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yemek verdi. Yemeğe, kulüp yönetim kurulu adına Turhan Şahin ve Serdar Erkan'ın yanı sıra dış ilişkiler müdürü Turgut Acar katıldı. Red Bull Salzburg takımını ise onursal başkan Rodi Quenhenberger, sportif direktör Ralf Rangnick, genel menajer Jochen Sauner ve takım menajeri Christoph Freund temsil etti. nbsp;Karşılaşma öncesi Türk Telekom kale arkası üst tribünde kavga çıktı. Tribünde oluşan kargaşa daha sonra sona erdi. nbsp;


Karşılaşmadan dakikalar..
Karşılaşmanın ilk yarısı 3-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi. nbsp;
90' Maç 3 dakika uzayacak..
90' Kampl soldan ceza alanına ortaladı, Volkan'ın donup kaldığı anda Hinteregger'in kafa vuruşu yandan az farkla auta gitti..
90' Sadio Mane yine soldan son çizgiye inerken, bu kez Yobo topu kornere yolladı, köşe vuruşunda savunmamız topu karşıladı.
89' Volkan ceza alanında derin topu erken çıkıp karşıladı, Soriano süren atakta soldan son çizgiye indi ama topla dışarı çıktı.
88' Selçuk Şahin(Girdi) - Mehmet Topal(Çıktı) (Fenerbahçe)
87' Andre Ramalho ani atakta Mehmet Topal'ı çekti ve sarı kart gördü..
87' Andre Ramalho (Salzburg)
86' Mane soldan ceza alanımıza bomboş durumda girdi, ortasında gelen vuruş kaleye gitmeden Kadlec çizgide çıkarttı...
85' Fenerbahçe 4. gole çok yaklaştı.. Soldan Mehmet Topal ceza alanına ortaladı, Webo vurdu ama inanılmaz bir gol kaçırdı..
84' Mane soldan ceza alanımıza girdi, etkili ortasında Bruno Alves topu uzaklaştırdı..
80' Kritik son 10 dakikaya girilirken, Fenerbahçe ikinci yarıda zaman zaman sıkıntılar yaşasa da, topa daha çok hakim bir oyun sergilemeye başladı...
79' Stefan Hierlander(Girdi) - Alan (Çıktı) (Salzburg)
77' Caner Erkin(Girdi) - Dirk Kuyt(Çıktı) (Fenerbahçe)
76' Kevin Kampl sağdan kazanılan serbest vuruşta arka direğe ortaladı, Soriano nefis vurdu ama Volkan aynı güzellikte çıkarttı..
74' Bruno Alves soldan gelen topu konrere yolladı, köşe vuruşunda ceza alanı dışından Ulmer sert vurdu, top savunmadan döndü. Süren atakta sağdan Ramalho ortaladı, Volkan topu kaptı..
72' Cristian dripling ile ceza alanına kadar topla ilerlemek istedi ama savunmaya kadar gelip araya giren Soriano'yu geçemedi ve faul yaptı.
70' Mane, Kadlec'e sert bir faul yaptı ve sarı kart gördü..
70' Sarı Kart...Sadio Mane (Salzburg)
69' Sağdan Mehmet Topuz'un uzun taç atışını Webo arka alana yükseltti, Sow hareketlendi ama top onun istediği noktaya düşmedi..
67' Salzburg soldan korner kazandı, Jantscher'in ortasını savunma karşıladı, dönen topa gelişine bir vuruş da savunmamızdan döndü..
66' Stefan Ilsanker'e faul yapan Alper sarı kart gördü..
66' Sarı Kart... Alper Potuk (Fenerbahçe)
65' Sadio Mane uzaklardan kaleyi denedi, sert vuruşunda top farklı biçimde auta gitti..
63' Klein sağ çaprazdan kaleyi denedi, top savunmadan döndü ardından da Jantscher kalemizi yokladı ama sert şutu üstten auta gitti.
60' Yine top ağlarımızda ama yine ofsayt.. Volkan uzaktan Alan'ın nefis şutunda topu çeldi, dönen topa Mane'nin vuruşunda top ağlara gitti ama ofsayt bayrağı kalmıştı..
59' Kevin Kampl ceza sahasına derin pas gönderdi, Volkan erken sezerek topu kontrol etti..
58' Son dakikalarda Salzburg, çok adamla Fenerbahçe yarı sahasında topla oynuyor..
57' Jantscher sağdan ceza alanına girdi, ortasında Mehmet Topuz topu uzaklaştırdı.
55' Jakob Jantscher(Girdi) - Marco Meilinger(Çıktı) (Salzburg)
53' Kampl uzaklardan kaleyi denedi, sert vuruşunda top kaleci Volkan'ın kucağında kaldı..
50' Sağ kanattan köşe vuruşu kazandık, Baroni'nin ortasında dışarı açılan topa Mehmet Topuz uzaktan vurdu, top auta gitti..
48' Sağdan Kleinceza alanına girdi, ceza alanına ortasında Mehmet Topuz kritik bir hamle ile topu uzaklaştırdı..
46' Meilinger'in etkili ortasında ceza alanında Soriano'nun kafası auta gitti..
46' Ve mücadelede ikinci yarı başladı...
Ve mücadelede ilk yarı sona erdi..
45' +1 Mehmet Topal inanılmaz bir hata yaptı, geride kalecisine dönmek istediği top Mane'nin önünde kaldı, Volkan karşı karşıya pozisyonda şutu çıkarttı ama dönen topa Meilinger vurdu, çizgide Mehmet Topal hatasını affettirip topu çıkarttı..
45' İlk yarı en az 2 dakika uzayacak..
44' Soriano ceza alanına ortaladı, dışarı açılan topa Kampl vurdu, yerde seken top Volkan'da kaldı.
44' Sakatlanan Meireles'in yerine Alper potuk oyun alanında..
44' Alper Potuk(Girdi) - Raul Meireles(Çıktı) (Fenerbahçe)
43' Kampl ara pasını ceza alanındaki Mane'ye gönderdi, orada adeta Hızır gibi biten isim Bruno Alves oldu..
42' Meireles yine bir sakatlık geçiriyor ve oyun alanı dışına sedye ile alınıyor şuan. Bir değişiklik olabilir.
40' Jonathan Soriano sağ çaprazdan kaleyi denedi, sert vuruş üstten auta gitti..
39' Sadio Mane soldan ceza alanına girdi, son çizgide nefis bir hamle ile Bruno Alves topu konrere gitmesini sağladı.. Köşe vuruşunda topu savunmamız karşılamayı başardı..
37' Marco Meilinger sağdan ceza alanına sokuldu ve yerden köşeye sert vurdu, Volkan iki hamlede topun sahibi oldu..
34' Fenerbahçe şov yapıyor... Müthiş bir atak ve 3. gol geldi.. Baroni pasını verdi, Sow ceza yayında bekletmeden sağdan kaçan Webo'yu gördü. Kaleciyle karşı karşıya golcü oyuncu aşırttı ve top ağlara gönderdi.. nbsp;
34' GOOOOOOOLL.... WEBOOOOOO....
34' Pierre nbsp;Webo (Fenerbahçe) nbsp;Asist: Moussa Sow
33' Top ağlarımızda ama ofsayt..
31' Etkili geldiler. Ceza alanı içi sol kısmında Soriano arka direğe ortaladı, Meireles Volkan'ı aşan topu kornere göndererek mutlak golü önledi..
30' İlk yarım saat geride kalırken Fenerbahçe zaman zaman rakibin sol kanat ağırlıklı ataklarına maruz kalsa da, hayli dengeli bir futbol sergiledi..
28' Penaltı bekliyoruz ama oyun sürüyor. Soldan Baroni ceza alanına korneri kullandı, Webo topun yanından geçti ama hemen arkasında ceza alanı içinde top Salzburglu oyuncu Ilsanker'in eline çarptı. Hakem devam dedi..
27' Sow soldan ceza alanı dışında aldığı topla kaleyi denedi, rakibine çarpan top kornere gitti..
25' Alan, Bruno Alves'e sert bir faul yaptı ve sarı kart gördü.
25' Sarı Kart - Alan nbsp;(Salzburg)
24' Salzburg hayli sert bir oyun sergiliyor.. Mehmet Topal'a da sert bir faul yaptılar, oyuncumuz yerde..
22' Rakip yarı alanda yalnız olan Webo, uzun pası iyi takip etti ama savunmanın markajından kurtulamadı..
19' Andreas Ulmer soldan son çizgiye rahat indi, Baroni son anda hamle ile topu uzaklaştırdı. Süren ataklarında da topu uzaklaştırdık.
18' Meireles tedavisini ardından yeniden oyunda..
17' Kuyt'ın ceza alanına pasında Sow topu muhteşem bir dokunuşla önüne aldı ve sağ ayağıyla sol uzak köşeye nefis bir şutla ağlara gönderdi... Salzburg neye uğradığını şaşırdı.. Fenerbahçe 2-1 önde...
17' SOOWW.... MUHTEŞEM BİR GOOOOLLL..
16' Meireles tedavi için dışarı çıkarken, soldan korner kullandılar, ceza alanı önüne düşen topta hata yapsak da topu uzaklaştırdı savunmamız..
15' Soldan gelişen ataklarında Meireles Kevin Kampl'dan çok önemli bir top kaptı ama sakatlandı ve yerde kaldı. Sağlık ekipleri oyun alanında.
14' Soldan Webo'nun ortasında bir anda ceza yayı önünde kalan topa Kadlec vurdu, plase vuruş kaleye gidemeden defanstan döndü..
12' Baroni'nin hızlı kullandığı sebest atışında Sow ile Webo arasında anlaşmazlık olunca atağımız sona erdi..
10' Fenerbahçe golün de moraliyle oyunda dengeyi kendi lehine çevirmeyi başardı bu dakikalarda..
8' Ve eşitliği sağladık!! Soldan Sow ortaladı, ceza alanında Kuyt yükselen topu dışa kafayla açtı, ceza yayı önünde Meireles ayağının dışına çok güzel oturan topa nefis vurdu ve 90'dan top ağlara gitti... Çok güzel bir gol...
8' GOOOOOOOOOLLL..... MEIRELEEEES....
8' Raul Meireles (Fenerbahçe) nbsp;Asist: Dirk Kuyt
4' Soldan Kevin Kampl ortasını gönderdi, ceza sahasında Alves'e bir faul bekledik ama hemen arkasında Soriano topu ağlara gönderdi..
4' Maalesef top ağlarımızda...
4' Jonathan Soriano (Salzburg) nbsp;Asist: Kevin Kampl
2' Sow soldan ceza alanına sokulmak istedi ama Salzburg savunması topu taça yolladı, süren atakta top uzaklaştırıldı.
1' Ve maça Fenerbahçe başladı.. Başarılar Fenerbahçe

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...